laboral

La xarxa d'empreses inclusives arrenca amb els dos primers contractes de treball

El Govern assumirà la cotització dels empleats amb discapacitat i oferirà suport professional

La xarxa d'empreses inclusives arrenca amb els dos primers contractes de treballFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri d’Afers Socials ha posat en marxa la xarxa d’empreses inclusives, una de les accions rellevants del pla dissenyat amb l’objectiu de facilitar la inserció laboral de les persones discapacitat i que té una durada de quatre anys (2016-2019). Després de normalitzar el seu accés al mercat laboral a través del Servei d’Ocupació i d’haver preparat el departament per atendre les necessitats del col·lectiu –s’ha contractat dos orientadors especialitzats i s’hi afegirà aviat un tercer tècnic– s’impulsa aquesta xarxa per a aquelles empreses que es comprometin amb aquesta política. Ja hi ha hagut contactes amb vint-i-dues empreses, tal com va posar de manifest la secretària d’Estat d’Afers Socials i Ocupació, Ester Fenoll, i s’ha recollit l’interès de set. De fet, estan a punt de formalitzar-se dos contractes i dos més estan pendents.

Quines avantatges tindran les empreses participants? Fenoll va remarcar que la voluntat és “impulsar molt els beneficis dins de l’àmbit social”, i quant als econòmics, ara per ara, es limitaran al fet que el Govern assumirà la cotització a la CASS dels treballadors si cobren el salari mínim. Si el sou és més elevat llavors també haurà de participar en l’aportació l’empresari. De fet, és una mesura ja prevista a la legislació actual i que s’aplica. Tanmateix, Fenoll va indicar que les contractacions podran inscriure’s en els programes de foment del treball en el sector privat i beneficiar-se de les subvencions previstes.

Les empreses que es comprometin amb la xarxa signaran un conveni amb l’administració i Fenoll va assenyalar que es farà una revisió anual “per garantir que les polítiques es mantenen” i poden seguir gaudint del distintiu d’empresa inclusiva. Les companyies també obtindran el suport dels tècnics d’Ocupació per garantir l’èxit de la inclusió del treballador a l’empresa. El ministre Xavier Espot va precisar que les empreses hauran de formalitzar contractes ordinaris i que les que tinguin treballadors amb contractes de baix rendiment “en principi no són candidates a la xarxa d’empreses inclusives”.

tracking