Consell de ministres

El Govern obre la porta a fer fixos 300 funcionaris

El Govern aixeca la limitació de contractació per fer de plantilla els treballadors eventuals

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell de ministres va decidir ahir aixecar la limitació de contractacions de personal fix a l’administració acordada l’any passat, que significa que durant el present exercici fins a 294 funcionaris són susceptibles de passar a a ser fixos. Aquesta seria la xifra de treballadors que podrien formar part de la plantilla si es porta a l’“extrem” la possibilitat que dona la decisió del Govern. Segons va explicar ahir el portaveu de l’executiu, Jordi Cinca, en la roda de premsa posterior al consell de ministres, el procés de regulació “s’anirà fent progressivament”. El ministre va recordar que amb aquesta mesura “es fa un pas endavant per anar accelerant la transformació de contractes eventuals a fixos, per acabar amb aquesta acumulació de personal eventual creada en els últims deu anys coincidint amb la crisi econòmica i per donar més estabilitat a aquests llocs de treball”. Les places vacants que hi ha actualment a l’administració són 306.

Cinca va recordar que es va decidir limitar les contractacions de personal fix el 2016 en espera de la modificació de la Llei de la funció pública i que en vista dels “avenços en el treball d’aquesta reforma”, el Govern ha acordat aixecar aquesta limitació i iniciar la cobertura de les places vacants o ocupades per personal eventual.

A partir d’ara, es podran cobrir el 75% de les places no ocupades per personal eventual que es generin o que s’hagin generat en anys anteriors, incloses les jubilacions, amb personal fix (intern o extern) o personal de caràcter eventual per a projectes estratègicament prioritaris acordats pel Govern. Aquesta limitació del 75% no afecta els ministeris d’Afers Exteriors i Afers Socials, Justícia i Interior ni els cossos especials, que podran cobrir la totalitat de les places. També es podran cobrir les places vacants ocupades per personal no fix si així ho acorda el Govern amb el vistiplau de la secretaria d’Estat de Funció Pública.

L’acord aprovat ahir per l’executiu també estableix que les 68 places de nova creació dels anys 2016 i 2017 es podran cobrir en la seva totalitat.

Convocatòria per a 31 policies

El consell de ministres, d’altra banda, va donar ahir llum verd a la convocatòria per a la contractació de 31 nous policies, 26 dels quals corresponents a places vacants i 5 a places de nova creació. Segons va explicar el ministre d’Interior, Xavier Espot, en la mateixa roda de premsa, d’aquesta manera “es dona resposta a la demanda del cos i ens permet seguir mantenint l’alta cota de seguretat ciutadana del Principat”. Les persones interessades, que han de ser andorranes, d’entre 18 i 39 anys i tenir com a mínim el títol de batxillerat o equivalent, podran presentar les candidatures a partir de demà fins al 28 d’abril al grup de recursos humans del departament de policia. Els admesos hauran de passar diverses proves i els guanyadors, un període de formació de nou mesos.

RESULTATS BANCARIS 'PREVISIBLES'

El portaveu del Govern considera “bastant previsibles” i “en la línia del que passa als països de l’entorn, en el món financer més regulat”, els resultats obtinguts per la banca l’any passat (els beneficis, que van ser de 156 milions d’euros, van caure un 7% i els dipòsits de clients un 2%), tenint en compte els baixos tipus d’interès, l’esforç per adaptar-se a la nova regulació i les obligacions comptables. Cinca va indicar que malgrat tots aquests aspectes i les repercussions de la crisi BPA, “la plaça financera aguanta força bé amb xifres molt notables”. El ministre de Finances es va assegurar que es tracta d’“empreses sòlides que poden afrontar el futur amb garanties”.

PLA PER PREVENIR EL 'BULLING'

El ministeri d’Educació avança en el pla per a la prevenció de l’assetjament escolar que vol fer arribar a tots els centres educatius. És per això que ha demanat a les escoles dels tres sistemes educatius conèixer els projectes i recursos que utilitzen per fer front als casos de bully­ing i que podrien ajudar la resta de centres. Amb aquestes dades el Govern elaborarà un informe tècnic, mitjançant el qual aportarà recomanacions. El pla s’allargarà fins al curs 2018-2019 i el ministeri aportarà a les escoles material informatiu i recursos específics, i organitzarà conferències i activitats formatives. Malgrat que no es van donar xifres de casos d’assetjament, Educació creu que a final de curs augmentaran perquè hi ha més informació.

El Govern obre la porta a fer fixos 300 funcionaris

tracking