El 95% de clients de BPA ha passat a Vall Banc

La renda variable bloquejada durant dos anys a Credit Suisse quedarà alliberada el 28 d’abril

El 95% de clients de BPA ha passat a Vall BancXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de l’AREB, Albert Hinojosa, va comunicar als consellers que actualment el 95% dels clients de Banca Privada d’Andor­ra ja han estat transferits a Vall Banc. En l’àmbit econòmic significa que dels 5.250 milions d’euros ja n’hi ha 3.757 que han estat traspassats a l’entitat que gestiona el fons nord-americà JC Flowers. El motiu fonamental de la compareixença era l’explicació de com estava la situació de la renda variable de BPA que ha estat bloquejada durant dos anys a Credit Suisse. Hinojosa va anunciar que la renda variable quedarà alliberada el 28 (o el 29) d’abril i per tant els clients podran tornar a operar amb els seus valors.

Etiquetes:

La fórmula que s’ha trobat per repatriar els fons consisteix en el fet que s’enviïn a un compte que BPA tindrà a Vall Banc. Un cop arribin a aquest compte es farà la tria entre els que pertanyen a clients de Vall Banc i els que cor­responen a clients que encara estan a BPA perquè no han pogut justificar l’origen del capital. Un altre tema que es va plasmar en la compareixença fa referència al fet que l’únic afer que queda pendent per recuperar al 100% l’operativa de Vall Banc és la transferència en dòlars.

L’oposició va ser crítica amb l’AREB sobre la base que consideren que s’ha menystingut el Consell atès que la compareixença es va demanar a final de l’any passat i ha calgut esperar fins a l’abril. Addueixen que l’AREB havia d’haver explicat com estava l’afer de la renda variable quan era una preocupació i es podia actuar i no ara que s’ha acabat. L’organisme públic va defensar que mentre s’estava negociant no es podien fer públics els continguts de les converses i que Credit Suisse no pensava alliberar els fons si el seu supervisor no l’instava a fer-ho.

tracking