Política

SDP està en contra de facilitar l'autorització d'escoltes

SDP està en contra de facilitar l'autorització d'escoltes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller general del partit Socialdemocràcia i Progrés (SDP) Víctor Naudi va exposar ahir que la formació és contrària que es puguin autoritzar escoltes en el marc d’una investigació judicial i en qualsevol tipus de delictes. Fins ara, va explicar en roda de premsa, només es podia autoritzar en els delictes majors.

Una altra de les mesures controvertides, segons SDP, és que es posa fi al secret professional. El secretari d’organització del partit, Joan Marc Miralles, va asseverar que una batlle pot demanar a un periodista unes fonts, a un banc els comptes d’una persona, “i això sense justificar. Sense dir ni per quin delicte o raó”. En aquest sentit, Miralles opina que les mesures porten el Principat a “una deriva, cap a un Estat més autoritari, policial, en un país com Andorra on la llibertat havia prevalgut per sobre de tot”.

A més, la formació també va criticar el fet que un delicte fiscal es comenci a considerar a partir dels 50.000 euros i l’agreujat a partir de 150.000 euros. “El que ens preocupa i ens consta és el fet que els topalls siguin baixos, no pel fet que s’hagi de delinquir, sinó perquè amb les declaracions o a l’hora de fer desgravacions complexes, com les d’empreses importants, es pot produir un error” que desencadeni un delicte fiscal, va matisar Naudi.

tracking