La plataforma de connexió de la pista Avet amb Soldeu es començarà a construir a l'estiu

El Govern declara projecte d'interès nacional la construcció de l'equipament i d'un aparcament soterrat de gairebé 500 places

La plataforma de connexió de la pista Avet amb Soldeu es començarà a construir a l'estiuSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha declarat projecte d'interès nacional la construcció d'una plataforma esquiable al peu de la pista Avet de Soldeu i d'un aparcament soterrat de gairebé 500 places. Es tracta d'un projecte necessari per tal que l'estació pugui acollir les finals de la Copa del Món previstes per al febrer del 2019, i que permetrà ampliar la zona d'arribada de la pista i apropar-la al poble de Soldeu. El ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres, ha explicat que serà la societat explotadora de l'estació, Ensisa, qui es farà càrrec dels treballs i del cost de l'obra, que es començarà a construir entre el juny i el juliol d'enguany. La superfície de la nova plataforma tindrà 11.300 metres quadrats, mentre que l'aparcament tindrà 6.200 metres quadrats a més d'una rampa d'accés de 850 metres quadrats.

El projecte és fruit de les recomanacions que la Federació Internacional d'Esquí (FIS) va fer arribar a la societat explotadora de l'estació, Ensisa, per atorgar la celebració de les finals de la Copa del Món que tindran lloc al febrer del 2019. En el decurs de les proves, l'aparcament, que tindrà 468 places, tindrà funcions logístiques per albergar les instal·lacions tècniques de la producció televisiva i dels equips d'esquí que hi participaran. La plataforma substituirà l'actual pont esquiable que uneix la pista amb l'edifici del telecabina, i servirà per apropar el poble de Soldeu amb les pistes. Durant la celebració de les finals de la Copa del Món servirà per instal·lar les grades del públic i els espais per a la premsa.

Per poder tenir la nova infraestructura enllestida abans del febrer del 2019, la construcció s'iniciarà entre el juny i el juliol d'aquest any. Els treballs i el seu cost aniran a càrrec d'Ensisa

Licitada la concessió de l'explotació del refugi guardat de l'Illa

El consell de ministres ha aprovat avui la licitació de la concessió de l’explotació del refugi guardat de l’Illa. Les obres de construcció del refugi van finalitzar el desembre del 2016, i amb aquest concurs es concedeix la gestió, explotació i manteniment de l'equipament, de les instal·lacions i dels equipaments. El nou refugi guardat, que entrarà en servei durant aquest any, constituirà "un atractiu per als excursionistes del país i alhora una nova oferta per impulsar el turisme de muntanya, mitjançant la prestació de serveis d'allotjament de qualitat en un entorn natural privilegiat", tal com informen des del Govern.

Aquesta licitació es farà mitjançant concurs públic nacional obert amb modalitat ordinària, i les ofertes es podran presentar fins el 8 de maig.

El refugi guardat de l’Illa s'integra en la xarxa d'aquest tipus d'allotjaments, i se suma als existents de Juclar, Sorteny i Comapedrosa. L’objectiu, segons el Govern, és "prestar serveis de qualitat als excursionistes i obre la possibilitat de conèixer i gaudir d'un dels entorns de més valor natural d'Andorra".

tracking