Infraestructures

Els vols comercials a l'aeroport Andorra-La Seu podrien ser una realitat l'any vinent

La infraestructura ha acollit avui vols de prova amb l'objectiu de millorar-ne el funcionament

Un vol de prova a l'aeroport Andorra-la Seu.C. Sana

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'aeroport Andorra-La Seu ha acollit avui vols de simulació d’aproximacions instrumentals amb l'objectiu de complementar l'informe que es presentarà a les autoritats espanyoles per tal que autoritzin dotar la infraestructura d'un aparell GPS i poder així acollir vols comercials. El ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres, ha explicat que aquest és un pas més fet pel Govern andorrà juntament amb Aeroports de Catalunya per fer possible que l'aeroport pugui rebre vols de viatgers de cara al 2018. Amb tot, ha alertat que els processos són "llargs i complicats" i que al 2018 l'aeroport pot estar preparat per rebre els vols, però podria faltar l'autorització de l'Estat espanyol per instal·lar la instrumentalització GPS.

El ministre Jordi Torres ha explicat que la instrumentalització via GPS no és habitual a Espanya, i per aquest motiu s'han hagut de fer proves a l'aeroport Andorra-La Seu com les d'avui i d'encomanar diversos estudis aeronàutics a empreses de renom espanyoles "perquè AENA autoritzi aquest tipus d'aterratges".

Tal com ja va explicar Aeroports de Catalunya, un cop fetes les proves se solicitarà la validació i autorització per part de l'Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA). Un cop s’aprovin aquests tipus de vols instrumentals caldrà que Enaire (Navegació Aèria) validi el projecte que posteriorment l’haurà de validar la Direcció General d’Aviació Civil i el Ministeri de Defensa. Per tot plegat, Torres ha alertat que els processos "són llargs i complicats", de manera que preveu que l'aeroport ja pugui rebre vols amb aproximacions instrumentals de cara l'any vinent, però podria faltar l'autorització de l'Estat espanyol.

Les proves s'han fet amb un avió ATR 72-500 amb capacitat per a 70 persones, que és el tipus de nau que podrà operar a les instal·lacions de Montferrer. Els informes teòrics fets fins a la data demostren la viabilitat dels vols instrumentals a l'aeroport, però calien proves reals per finalitzar els informes.

Un vol de prova a l'aeroport Andorra-la Seu.

Un vol de prova a l'aeroport Andorra-la Seu.

tracking