funció pública

Els sindicats esperen concrecions per valorar els nous complements

L’USdA reclama que la prima fruit de l’avaluació als empleats es basi en criteris objectius

Els sindicats esperen concrecions per valorar els nous complementsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un pas endavant en relació amb la congelació salarial que el secretari general de la Unió Sindi-cal d’Andorra (USdA), Gabriel Ubach, denuncia que fa nou anys que dura “excepte per als alts càr­recs”, però una proposta encara poc treballada per posicionar-se. Aquesta és la valoració que fan els representants de sindicats de l’administració sobre la proposta que els ha formulat Funció Pública de dos nous complements salarials: un de fix que estaria lligat a aspectes com ara la formació dels treballadors, i un altre de no consolidable al salari que estaria vinculat a una avaluació de la feina de l’empleat.

Gabriel Ubach assenyala que l’esperit és el que recollien els acords que els sindicats van pactar amb el govern socialdemòcrata, però matisa que falten concrecions. Reivindica, per exemple, que és imprescindible que la prima lligada a l’avaluació als treballadors es basi en criteris objectius perquè no es reprodueixi el que va succeir amb el GAdA, que era “completament arbitrari”. Tanmateix, entenen que no esdevingui consolidable. “L’any 2000 els mateixos sindicats ja els vam dir que el GAdA consolidable era inviable, vam ser més conscients que els propis polítics”, va asse-nyalar el secretari general del Sindicat d’Ensenyament Públic (SEP), Gregori Gutiérrez, que també apunta que és massa d’hora per valorar la proposta: “és molt embrionari, està molt poc treballat”. Ubach precisa que s’han de definir “els paràmetres que es tindran en compte, els percentatges [d’increment de sou] que generaran” i també reclama que la formació que es doni als treballadors ha d’anar acompanyada d’eines perquè “això a l’administració no sempre ha estat així”. “Si et fan una formació en informàtica i al teu lloc de treball no hi ha ordinadors, de poc serveix”, va puntualitzar.

Negociació col·lectiva

Els sindicats prepararan una proposta per a la pròxima trobada amb el Govern per tal que s’instauri la negociació col·lectiva amb l’executiu per a qualsevol mesura que afecti els funcionaris. La Llei de la Funció Pública n’hauria de ser el primer exemple, reivindica el secretari general de l’USdA. “Si [la llei] és consensuada servirà per als propers vint anys, si no serà la llei de DA i els sindicats reclamarem al proper govern que la canviï”, va manifestar Ubach.

tracking