Esports d'hivern

Els clubs d'esquí veuen bé la normativa del 'randonnée'

Consideren positiu per als practicants que s’hagin posat negre sobre blanc

Els clubs d'esquí veuen bé la normativa del 'randonnée'Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les normes que des de la setmana passada regulen la pràctica de l’esquí de muntanya a les estacions han estat ben rebudes pels clubs d’esports d’hivern del Principat, que consideren molt positiu que s’hagin posat negre sobre blanc unes normes de conducta que, diuen, ja segueixen la majoria de practicants de randonnée. “És molt positiu que hi hagi una normativa clara i que la gent sàpiga com s’ha de comportar a les pistes”, va indicar en declaracions al Diari el president del Club Pirinenc Andorrà, Josep Sallés, que hi va afegir que “la muntanya en principi és de tothom i tots hem de seguir unes normes de conducta”. Respecte a la prohibició de practicar l’esquí de muntanya a les pistes entre les deu de la nit i les set del matí, Sallés va indicar que els practicants d’aquest esport “ho han d’entendre perquè hi ha màquines treballant i és una qüestió de seguretat”. Es va felicitar perquè no estigui previst sancionar els infractors.

De la seva banda, el formador del Soldeu Esquí Club, Carles Font, també considera positiu que no hi hagi sancions perquè “soc favorable a l’educació i a la prevenció i no pas a les sancions”. Font també considera molt necessària la normativa, tot i que recorda que des del seu club s’ensenya als membres des de petits que s’ha de pujar per un costat i que només s’ha d’esquiar en pistes autoritzades. “Hi ha dos tipus d’esquiadors de muntanya, els que ho han fet tota la vida i els que s’hi han incorporat fa poc. Els primers ho fan correctament i les noves generacions han de comprendre que el primer és la seguretat de tothom”, va dir. “Estic d’acord que s’hagin marcat unes regles de joc perquè hi ha molts randonnistes”, hi va afegir.

Respecte a la prohibició nocturna, va dir que de cinc de la tarda a deu de la nit són prou hores per esquiar, i es va mostrar molt favorable, per la perillositat, al vet a la presència de gossos.

tracking