catalunya

Els residents catalans no necessitaran la targeta sanitària

Actualment tenen garantit el dret a l’assistència mèdica durant les estades temporals a la regió

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els catalans residents al Principat ja tenen garantida l’atenció mèdica a Catalunya i, per tant, no necessitaran donar-se d’alta al registre de catalans a l’exterior per disposar d’una targeta sanitària que els cobreixi durant les seves estades temporals a la regió. Segons el conveni existent en matèria de salut entre Andorra i l’Estat espanyol, vigent des del 2003, els catalans residents al país ja tenen garantida la cobertura sanitària bàsica en cas que necessitin ser atesos durant les seves estades temporals a la comunitat autò­noma.

La Generalitat de Catalunya va presentar dilluns una cartera de serveis per incentivar el registre de catalans a l’exterior. Entre d’altres mesures, s’oferia la possibilitat d’obtenir una targeta sanitària per garantir la cobertura durant les estades temporals a Catalunya. La targeta, però, no la podran obtenir els catalans residents en altres països que ja tinguin convenis bilaterals signats amb l’Estat espanyol com, per exemple, els de la Unió Europea. Tampoc podran obtenir la targeta els residents a l’exterior que tinguin la targeta sanitària europea. En canvi, els que sí que se’n veuran beneficiats seran els catalans que resideixin en un país que no tingui cap conveni signat amb Espanya.

El text presentat per la Generalitat de Catalunya detalla que la garantia d’assistència sanitària bàsica impulsada pel govern català “no abraça les persones titulars de cobertura sanitària pública en les estades temporals a Catalunya per residir en un país amb acord bilateral o multilateral amb l’Estat espanyol”. La targeta tindrà una vigència de dos mesos, prorrogable dos mesos més.

tracking