infraestructures

Martí firma a París l'acord de millora de la carretera RN-20

Les actuacions reduiran la perillositat de la via per accedir al Principat

Martí firma a París l'acord de millora de la carretera RN-20GOVERN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Toni Martí, signarà demà a París, amb el primer ministre francès, Bernard Cazeneuve, l’acord bilateral per millorar la seguretat de la carretera RN-20, que dona accés al Principat.

La firma del conveni, que tindrà lloc a l’Hotel de Matignon, inclou l’adopció d’actuacions per protegir la carretera de les allaus, especialment en el tram que passa per l’Ospitalet, millores en alguns revolts així com la incorporació de dobles carrils en diferents punts de la via. També es preveu construir un desviament a la localitat de Tarascon -sur-Ariège A més, el conveni que se signarà demà concreta un calendari per dur a terme les actuacions.

Martí estarà acompanyat, durant la visita a la capital francesa, pel ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, i també per l’ambaixadora del Principat a França, Cristina Rodríguez. Amb la signatura d’aquest conveni internacional es concretarà la participació d’Andorra en el finançament paritari del projecte de millora de les infraestructures viàries que uneixen França i el Principat. El govern francès està disposat a invertir 100 dels 200 milions que costaria la reforma integral de la carretera general RN-20 que connecta l’Arieja amb Andorra. També hi participaran la regió i els municipis. Andorra ha aportat un milió d’euros per a la millora de la seguretat en l’estabilització de talussos. El mes de desembre es va inaugurar la variant de l’RN-20 d’Acs-dels-Tèrmes.

tracking