Política

Una candidata a les legislatives franceses demana un consolat honorari a Andorra

Una candidata a les legislatives franceses demana un consolat honorari a AndorraARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Gabrielle Siry, secretària nacional d’economia del Partit Socialista francès, va reclamar que els seus compatriotes tinguin un consolat honorari a Andorra. Siry és candidata a les legislatives del país veí del nord en la cinquena circumscripció de francesos que viuen a l’estranger, que representa Andorra, Espanya, Mònaco i Portugal. Siry va defensar que un consolat honorari és “indispensable per preservar l’accés als serveis públics de la comunitat francesa” que resideix al Principat, segons un comunicat dels gals de l’estranger del PS.

Siry va demanar que es nomeni un cònsol honorari al ministre d’Afers Exteriors i Desenvolupament Internacional, Jean-Marc Ayrault, i al Secretari d’Estat de Comerç Exterior, de la Promoció Turística i dels Francesos a l’Estranger en una carta que els va fer arribar el passat 15 de març. La missiva està consignada per Mehdi Benlahcen, conseller consular de Portugal i membre del grup Français du Monde, Ecologie et Solidarite; i Marcello Acri, membre dels delegats dels pares d’alumnes de l’escola francesa de la Massana.

“L’anunci del tancament del consolat va enfonsar la comunitat francesa del Principat”, va manifestar Siry. A més, va agregar que “la racionalització del pressupost no ha de ser a costa de la meta d’uns serveis públics de qualitat accessibles a tots”.

A mitjans de febrer, França va anunciar que a partir de l’1 de setembre tancava el seu consolat al Principat, per la qual cosa els residents francesos hauran de fer els seus tràmits a Barcelona o Madrid. Siry va recordar que això va desencadenar una petició ciutadana per Internet que s’oposa al tancament de l’edifici diplomàtic, ja que hi ha persones que tenen problemes per desplaçar-se fora del país, com pot ser el cas de famílies nombroses o persones grans.

“El paper de cònsol honorari seria donar suport als més vulnerables”, va ressaltar Siry, segons el comunicat.

tracking