trànsit

Mobilitat no pot denunciar la maniobra il·legal de canvi de sentit

Les càmeres tenen poca resolució per identificar la matrícula del vehicle

Mobilitat no pot denunciar la maniobra il·legal de canvi de sentitMOBILITAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’àrea de Mobilitat no denunciarà el conductor del cotxe que diumenge va fer un canvi de sentit prohibit a la carretera CG-1, al punt quilomètric 8,2 de la via en direcció Sant Julià de Lòria. El motiu és que les càmeres de trànsit instal·lades no tenen prou resolució per identificar la matrícula del vehicle.

“No el denunciarem perquè no se’l pot identificar”, explica Jaume Bonell, cap de l’àrea de Mobilitat. “Les càmeres són de control i ens serveixen per veure com evolucionen les retencions i com podem gestionar-les”, hi afegeix Bonell. El fet que no s’hagi pogut identificar el vehicle, però, és el motiu pel qual precisament Mobilitat va publicar el vídeo al seu compte de Twitter. Si no, s’haurien pogut incomplir les polítiques de privacitat. “Amb càmeres de més resolució no hauríem pogut fer-ne difusió”, diu Bonell. El cap de Mobilitat explica que van publicar el vídeo per conscienciar de la perillositat d’aquest tipus de maniobres. “És una maniobra reprovable”, hi afegeix Bonell, que evita entrar a valorar si cal instal·lar càmeres més precises per identificar els cotxes ja que això no és competència de Mobilitat, sinó de la policia. Bonell diu que des del Centre Nacional de Trànsit es limiten a millorar la fluïdesa de la circulació i a fer difusió de les campanyes engegades per Interior. Bonell, però, precisa que maniobres com les de diumenge “no passen sovint”.

Tot i això, Bonell aprofita per fer una crida als conductors per evitar distraccions i situacions de risc a la carretera. Segons dades de l’àrea de Mobilitat, a la carretera CG-1 hi circulen 16.000 cotxes de mitjana cada dia.

tracking