òbit

El comú de la capital destaca el paper de Samarra per "impulsar una Andorra moderna"

Les banderes dels edificis de la corporació de la capital onegen a mig pal per expressar el dol per la mort de l’excònsol major

El comú de la capital destaca el paper de Samarra per "impulsar una Andorra moderna"Comú d'Andorra la Vella

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d'Andorra la Vella ha manifestat avui la seva consternació per la mort de l'excònsol major Joan Samarra, que va morir dimecres als 77 anys. L'actualcònsol menor de la capital, Marc Pons, ha destacat d’ell, a banda de la tenacitat i energia, el paper "fonamental" per impulsar una Andorra moderna tot mantenint les tradicions.

En aquest sentit, ha assenyalat que durant el seu consolat, el comú va instaurar el 1983 la Festa del Poble el tercer dimecres del mes de juny, una festa que posteriorment es va fixar per Sant Joan, i que va posar en valor la cremada de les falles.

Alhora, des de la corporació han recordat que durant el seu consolat, Andorra la Vella va posar en marxa alguns projectes importants, com la construcció de la Plaça del Poble (la primera acta de consell de comú on apareix amb aquest nom és del 5 de març de 1982) o l’edifici de l’actual casa comuna, que es va inaugurar el 5 d’agost

del mateix any.

A més, mentre va exercir com a cònsol menor i més tard ja com a cònsol major, el comú va impulsar la construcció de l’aparcament Prat de la Creu, una instal·lació clau que aleshores va néixer amb polèmica per part de detractors que veien la infraestructura desmesurada. Aquell projecte es va fer en paral·lel a l’ordenació dels entorns de les places Rebés i Príncep Benlloch.

Samarra va haver d’afrontar en el mandat que va exercir com a cònsol major la crisi dels aiguats de 1982. Entre els projectes iniciats destaca la posada en marxa del futur estadi comunal i la voluntat de construir un camp de neu a l’Obaga d’Andorra la Vella, amb la implicació dels comuns de Sant Julià de Lòria i d’Escaldes-Engordany.

Va ser el primer cònsol menor d’Andorra la Vella després de la segregació d’Escaldes-Engordany de la parròquia. Posteriorment va exercir de conseller de Turisme i Esports del Govern.

Les banderes dels edificis de la corporació de la capital onegen a mig pal per expressar el dol per la mort de l’excònsol.

tracking