política

Els partits polítics podran rebre una subvenció anual de fins a 24.600 euros

Les formacions hauran hagut d’obtenir, com a mínim, un 10% dels vots emesos

Els partits polítics podran rebre una subvenció anual de fins a 24.600 eurosFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els partits polítics podran rebre finançament públic per sufragar el seu funcionament, tal com va proposar el Partit Socialdemòcrata. Una subvenció que com a màxim ascendirà a 24.600 euros. Així ho preveu la modificació de la Llei de partits polítics i finançament electoral que ha aprovat la comissió legislativa d’Interior i que es votarà demà al Consell General. El text, que es va fer públic dilluns al Butlletí del Consell, fixa que tan sols tindran dret a la subvenció aquelles formacions que hagin obtingut com a mínim un 10% dels vots emesos en la circumscripció corresponent, encara que no hagin obtingut representació parlamentària o comunal.

Fins ara la subvenció es calculava en funció dels vots i de la representació obtinguda, a partir d’ara es rebran 5.000 euros per presentar una llista nacional, 1.400 per cada llista parroquial en uns comicis nacional i 1.400 euros més per cada llista en unes comunals. Així doncs, l’import màxim que podrà rebre una formació serà de 24.600 euros. La modificació de la llei també deixa clar que els partits no podran acceptar donacions provinents del Govern, de partits polítics o d’entitats públiques estrangeres.

La subvenció de representació té caràcter anual i es percep al llarg de tota la legislatura. La liquidació de l’import es farà mitjançant una partida prevista en el pressupost de l’Estat del mateix exercici en forma de pagaments trimestrals prèvia verificació que els partits que han de rebre la subvenció estiguin inscrits al registre de partits. El text també preveu que si un cop iniciada la legislatura una candidatura electoral es constitueix com a partit polític rebrà la subvenció de representació sobre la base dels resultats electorals obtinguts.

La modificació d’aquesta llei s’ha fet seguint les recomanacions del Grup d’Estats contra la Corrupció (GRECO) del Consell d’Europa i es vol aprovar abans que aquest organisme tanqui la seva avaluació.

tracking