El Govern descarta limitar la circulació dels vehicles més contaminants

Estudia que els turismes amb més emissions de diòxid de carboni paguin una taxa més alta

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern no es planteja cap tipus de limitació de vehicles al Principat, com la que s’ha aprovat aquesta setmana a Catalunya per prohibir circular els cotxes de més de vint anys a partir del 2019 a Barcelona. “Apostem més per programes com el pla Engega per fomentar la mobilitat elèctrica”, va manifestar el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres. Així doncs, va ressaltar que Andorra no preveu “restringir la circulació de vehicles”. No obstant això, Torres va indicar que estudien que, en el futur, els vehicles que contaminin més, segons la carta groga, paguin un impost més elevat.

Etiquetes:

A més, el ministre va apuntar que la mesura aplicada a Barcelona “no canviarà el full de ruta” del Principat, per la qual cosa no preveuen implementar cap acció especial. “Cada país o ciutat pot aplicar les mesures ambientals que cregui pertinents”, va dir Tor­res, que va argumentar que Andorra no pot condicionar les seves iniciatives en relació amb el que facin els països veïns.

El Govern, però, vol “veure quines afectacions pot tenir en el parc automobilístic andorrà” la iniciativa aprovada per l’executiu català. Aquesta setmana va anunciar que a partir del 2019 els turismes anteriors a l’1 de gener del 1997 i les furgonetes d’abans de l’1 d’octubre del 1994 no puguin circular per la capital catalana ni una quarantena de municipis de l’àrea metropolitana de dilluns a divendres. En el cas d’Andorra, aquesta mesura repercutiria en els turismes amb matrícules anteriors a la C8000 i furgonetes amb matrícules d’abans de la B9000. Torres desconeix quants vehicles andorrans podrien estar afectats per la decisió. “Podem tenir molts vehicles amb aquestes matrícules però que només estiguin a Andorra i no viatgin a Barcelona”, va precisar Torres.

tracking