TREBALL

Denúncies de mal clima laboral a FEDA

Apunten que això succeeix des que va entrar com a director general Albert Moles

El consum elèctric del mes de juliol baixa un 1'9%Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els dos delegats de personal de Forces Elèctriques d’Andorra (FEDA), que van voler preservar l’anonimat, van assegurar ahir que a la companyia parapública hi ha “mal ambient”. Els treballadors van assenyalar que hi ha desacords i desavinences en el funcionament de l’empresa. “És un cúmul de circumstàncies”, van indicar. Tot i així, no van detallar els motius concrets que generen aquest mal clima dins de la companyia. Des del seu punt de vista, “la cosa no funciona com hauria de funcionar”, però a la direcció “ja li està bé”.

Els dos, que fa molts anys que treballen a FEDA, van destacar que no sempre hi ha hagut aquesta mala maror, i que això passa des que va assumir la direcció general Albert Moles, que fa uns onze anys que està al càrrec. “Abans hi havia un bon ambient, familiar”, va ressaltar un dels delegats. Segons van assegurar, aquesta situació va començar fa uns “cinc anys enrere i ara va in crescendo”.

Els delegats van explicar que van assumir el càrrec el maig de l’any passat i el primer que van fer va ser demanar que es realitzés una enquesta per valorar l’ambient que es respirava a la parapública, on treballen al voltant d’un centenar de persones. No obstant això, la direcció ja havia demanat fer aquesta enquesta. “Vol dir que ja veuen que hi ha mal ambient”, van assenyalar.

L’enquesta, finalment, es va elaborar el juny i juliol del 2016, i al setembre ja tenien els resultats, unes respostes a les quals no han tingut accés els empleats.

A partir d’aquí, es van organitzar tres taules de treball, dues de les quals eren d’empleats i una altra de comandaments. Cada taula de treballadors estava conformada per una quinzena de professionals, mentre que la de comandaments, per una dotzena. Aquestes van servir perquè cada persona fes les seves aportacions sobre la situació que es viu dins de la parapública. Després d’això, i abans que s’acabés l’any, la direcció va fer una reunió d’empresa amb tots els treballadors, però lamenten que no els van donar els resultats de l’enquesta, tal com s’esperaven. A més, van destacar que la cita va servir per explicar l’estratègia de FEDA per al 2017 i que es va tractar molt poc el clima que es viu dins de l’empresa. “Amb els resultats que els han donat, nosaltres ara estem esperant les accions per millorar l’ambient”, va dir un dels delegats.

A més, van exposar que aquest procés ha servit per posar de manifest que hi ha diferències d’opinions entre la majoria d’empleats i la direcció.

Simulacre de resultats

Fa quinze dies, els treballadors van tornar a mantenir una reunió amb la direcció que consideren que va servir per presentar “un simulacre de resultats”. Van afirmar que realment no els van explicar res sobre l’enquesta ni van aportar solucions per arreglar-lo. Aquesta reunió es va realitzar després que, a mitjans de febrer, el conseller general de Socialdemocràcia i Progrés (SDP), Víctor Naudi, entrés una demanda d’informació a Sindicatura per preguntar sobre el clima laboral a FEDA.

tracking