reportatge

Buscant sinergies

Empresaris del sector mèdic, energètic o de ciberseguretat del sud de França visiten Andorra per buscar col·laboracions amb els seus homòlegs del Principat.

Buscant sinergiesCAMBRA DE COMERÇ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Buscar sinergies entre ter­ritoris veïns. Això és el que pretén la trobada que van mantenir ahir, i avui continuaran, empresaris del sud de França amb els seus homòlegs del Principat. “Són els nostres veïns més immediats i moltes vegades no ens adonem del desconeixement que tenim d’un costat a l’altre de la frontera”, va dir Pilar Escaler, directora de la Cambra. És per això que Actua i l’Agència de Desenvolupament Econòmic i Cultura Nord-Sud (ADEC) de França han organitzat per sisè cop la missió inversa França-Andorra. En aquest context, una vintena d’empresaris realitzen reunions bilaterals per trobar col·laboracions.

El president de l’ADEC, Gilbert Salinas, va exposar que es tracta que les Pimes “cooperin” en sectors com ara “la medicina, l’hoteler, hi ha molts mercats”. Un exemple d’això és Jean Escorrou, del centre hospitalari de Tolosa. “En sanitat és el primer del sud de França i tenim un saber fer excel·lent”, va matisar.

També busca explorar nous camins al Principat Michael Valverde, de l’empresa Comived, especialitzada a generar energia fotovoltaica. “Andorra importa la seva energia i amb això som capaços de fer-la sols”, va dir Valverde.

Per primer cop, la trobada compta amb la participació d’un empresari de ciberseguretat, Jacques Gascuel, de Freemindtronic, que ha ideat una clau que obre el mòbil, els comptes de les xarxes socials o el banc. Al setembre l’empresa va obrir-ne una seu al país. “Hi ha moltes coses per fer i una via a la internacionalització”, va assegurar Gascuel. Escaler va dir que Andorra és una porta d’entrada per als francesos al mercat iberoamericà.

També es va presentar una proposta cultural i turística com és la via Carlemany, que persegueix fer una ruta sobre l’herència del rei en els pobles europeus.

tracking