cossos especials

Els policies accepten la nova llei amb “resignació”

El CFPA descarta emprendre accions contra els canvis de la normativa

Els policies accepten la nova llei amb “resignació”ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els agents de policia han acceptat “amb resignació” la modificació de la llei del cos que va aprovar el Consell General el 9 de febrer passat amb el vot en contra de tots els consellers de l’oposició. Ho assegura el president del Col·lectiu de Funcionaris de la Policia (CFPA), Salvador Prieto, que va apuntar que malgrat el rebuig als canvis en les condicions dels agents no s’han plantejat dur a terme cap tipus d’acció de protesta contra la llei. “Està aprovada i ja ha entrat en vigor, poca cosa s’hi pot fer”, va expressar Prieto, que va destacar que la modificació va tirar endavant només amb els vots a favor del grup parlamentari de DA.

Els canvis estipulats al text van motivar la presentació d’una esmena a la totalitat de Liberals d’Andorra i de 38 a l’articulat, així com 18 d’SDP i 12 del PS, partits que van centrar la seva posició a denunciar l’enduriment del règim disciplinari, la prohibició del dret a vaga i les desigualtats entre treballadors novells i veterans. El mateix Prieto va alertar del risc de corrupció amb la rebaixa de les condicions salarials dels agents i va augurar que això provocarà “problemes” interns a llarg termini. “A la llarga serà així, n’estem segurs”, va dir.

Amb els canvis aprovats, Prieto va reconèixer que “poca cosa més es pot fer”, tot i que va recalcar que “nosaltres no estem d’acord” amb la modificació.

“Ja li vam dir directament al senyor ministre [d’Interior, Xavier Espot] el que pensàvem i ens va dir que era voluntat política del cap de Govern” impulsar canvis com el de la supressió del complement de funcions permanents (de 249 euros al mes) que cobraven els policies per no fer vaga o suspendre el pagament de la jubilació íntegre si s’ha comès una falta greu.

tracking