política

El PS explica a la UGT i l'USdA la seva proposta de llei laboral

El partit vol impulsar les negociacions entre les empreses i els treballadors

El PS explica a la UGT i l'USdA la seva proposta de llei laboralPS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els consellers generals del Partit Socialdemòcrata (PS) Gerard Alís i Pere López van explicar ahir el seu projecte de llei laboral al secretari general de la Unió General de Treballadors (UGT) espanyola, Josep Maria Álvarez, el secretari de relacions internacionals de l’entitat, Jesús Gallego, així com al secretari general de la Unió Sindical d’Andorra (USdA), Gabriel Ubach.

La proposició de llibertat sindical del PS que ha tramitat al Consell General busca millorar les condicions dels treballadors d’Andorra, segons un comunicat del partit. Per això, els socialdemòcrates creuen que és clau “permetre els processos de negociacions col·lectives que acabin en acords sectorials entre empreses i treballadors”, per la qual cosa s’han de potenciar els sindicats. Així mateix, els dos consellers generals van alertar que cada cop hi ha unes condicions laborals que “són més exigents”, mentre que els sindicats tenen “poc pes”. Álvarez va valorar positivament el text dels socialdemòcrates, especialment el punt que es refereix a la possibilitat que els sindicats puguin aspirar a subvencions públiques, ja que a parer seu aquesta opció pot ser interessant de cara a avançar-se a peticions que puguin fer des de la Unió Europea. En aquest sentit, Alís va manifestar que “cal tenir sindicats forts per garantir els drets dels treballadors, que facin de contrapès a la patronal i siguin part negociadora per desenvolupar els drets socials”.

D’altra banda, Álvarez també va traslladar al PS que demanarà al Congrés espanyol que els residents puguin votar en les eleccions comunals.

tracking