reportatge

A dormir a la presó

Un home que va ser condemnat a dos mesos d’arrest nocturn va trencar la pena i va deixar d’anar a dormir a la Comella. El condemnat al·legava que vivia al Tarter i no tenia diners per pagar l’autobús fins al centre penitenciari. La justícia, però, no li ha donat la raó.

A dormir a la presóXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

dormir a la presó. Així de contundent va ser aquesta setmana el Tribunal Superior amb un home que va trencar la pena de passar les nits al centre penitenciari. L’acusat va ser condemnat pel Tribunal de Corts a dos mesos d’arrest nocturn pel delicte menor de crebant de condemna de privació del permís de conduir.

No obstant això, el processat va decidir no anar a dormir a la Comella. El motiu que va al·legar és que no tenia diners per al bus. Així ho va explicar el seu advocat al judici que es va celebrar el 26 de gener al Tribunal Superior. El condemnat té un negoci al Pas de la Casa, viu al Tarter, i suposadament no disposa de recursos econòmics per desplaçar-se a la nit a la presó. “Ha d’agafar un bus fins a Andorra la Vella, i un cop aquí un altre fins al centre penitenciari de la Comella”, va justificar el lletrat durant el judici al Superior. Aquest, però, no és l’únic motiu que va portar l’individu a trencar la pena. La defensa va relatar que l’home no està d’acord amb la condemna, que considera que hauria d’haver estat de dos mesos condicionals. El Tribunal Superior, però, aquesta setmana ha estat taxatiu i no ha deixat lloc a dubtes. L’acusat haurà de complir la condemna de dos mesos d’arrest nocturn. Amb això dona la raó al ministeri fiscal, que es va mostrar contrari a la revocació de la pena. En aquest context, en la vistat va recordar que la condemna es va fixar a través dels informes pericials.

Aquesta setmana, la Sala Penal del Tribunal Superior també ha revistat un altre cas. En aquesta ocasió de violència domèstica. En concret un home es va discutir amb la parella. En un moment de la disputa ella va caure a terra. Segons la versió de la víctima, llavors l’acusat li va donar un cop de peu al maluc. El processat, però, va negar aquests fets al Tribunal de Corts.

Per aquest motiu, va ser condemnat a tres mesos de presó condicional. En la vista d’exposició dels recursos que es va celebrar a finals de gener, la defensa va demanar que es retirés la pena, mentre que el ministeri fiscal es va reafirmar en la seva decisió. Finalment, el Superior ha resolt una mesura salomònica i ha reduït la pena de l’inculpat a un mes de presó condicional. La defensa de l’home va argumentar davant del Superior que Corts només havia tingut en compte la versió de la dona. “Es donen per fet els maltractaments i no se’n té constància, no s’ha respectat el principi de presumpció d’innocència”, va exposar el lletrat davant els magistrats del Tribunal Superior.

tracking