Política

Hollande lloa les relacions de França i Andorra

El president francès va anunciar la col·laboració en la millora de l’RN-20

Hollande lloa les relacions de França i AndorraSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Copríncep francès, François Hollande, ahir va oficiar per dar­rera vegada la cerimònia de presentació de credencials dels ambaixadors acreditats al Principat i, en aquest acte, va destacar el bon moment pel qual passen les relacions entre França i Andor­ra, segons un comunicat de Govern. En aquest context, va subratllar la importància del projecte de millora dels accessos de l’RN-20 per a les relacions entre els dos estats. França va anunciar a començaments de febrer que destinarà 160 milions d’euros per a les obres de l’RN-20 entre Tarascó i el túnel de Pimorent i així evitar que es talli la carretera amb les nevades. Andorra, a més, aportarà 10,5 milions d’euros en aquesta obra. Hollande també va remarcar les col·laboracions que s’estan establint entre els dos països en àmbits com el turisme, les relacions empresarials o l’educació.

D’altra banda, el Copríncep va subratllar el treball dut a terme per Andorra per posicionar-se dins la comunitat internacional en matèria de transparència fiscal, però també en altres aspectes com el Medi Ambient. Així mateix, va expressar el suport de França a Andorra en el procés d’acostament a Europa.

La presentació de credencials va tenir lloc a l’Elisi i hi van estar presents el ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya i l’ambaixadora d’Andorra a França, Cristina Rodríguez.

En total, 28 diplomàtics van presentar ahir les seves credencials al Copríncep francès, entre els quals hi havia els ambaixadors d’Argentina, Aràbia Saudita, Noruega, Suècia, Itàlia, Grècia, Canadà o Islàndia.

Hollande lloa les relacions de França i Andorra

tracking