Inhabilitació de dos anys i pena condicional per al carceller que va abusar d'una presa

El Tribunal de Corts el va condemnar a vint mesos de presó condicional

Inhabilitació de dos anys i pena condicional per al carceller que va abusar d'una presaARXIU

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal de Corts va inhabilitar ahir per un període de dos anys un funcionari de presons que va abusar d’una presa i va agredir sexualment una professora del centre penitenciari de la Comella. També va ser condemnat a vint mesos de presó condicional. Tots els fets que se li imputen es remunten al 2012.

Etiquetes:

En el cas de la presa, ara en llibertat, l’agent penitenciari la va obligar a fer-li dos petons quan entrava a la cel·la. “Cap més agent ho feia”, va dir el dia del judici, el 14 de desembre. També va explicar que en una ocasió el carceller li va aixecar la faldilla, en una altra la va abraçar i li va tocar un pit, i que una vegada que ella estava estirada al llit, l’acusat es va asseure al costat i li va intentar fer un petó a la boca, però com que el va rebutjar li va petonejar el coll. Per tot això, el Tribunal de Corts el va condemnar per un delicte major d’abús sexual a quinze mesos de presó condicional amb dos anys de suspensió de la condemna.

Pel que fa a la professora, els fets van tenir lloc el 28 de setembre. Aquell dia el carceller va entrar a l’aula de la docent i li va etzibar comentaris obscens. Després, quan la mestra va acabar la classe, va pujar a la sala d’agents. Allà es va trobar l’acusat, que se li va acostar pel darrere, la va abraçar, i li va dir: “Veus com em poses? Se’m posa dura.” Per aquests fets, el carceller va ser condemnat a cinc mesos de presó condicional, amb dos anys amb suspensió de condemna, per dos delictes menors de continuïtat d’abús sexuals. A més, ha d’indemnitzar la mestra amb una multa que ascendeix als 8.000 euros.

Corts va tenir en consideració “la vulnerabilitat” de les víctimes perquè el carceller exercia una autoritat sobre elles.

Absolt per amenaces a un reu

D’altra banda, va ser absolt del delicte menor d’amenaces i una contravenció penal per vexacions greus a un pres, que no va comparèixer al judici. Els funcionaris de torn de dia van tancar el pres en una cel·la d’aïllament el 28 de maig del 2012. El carceller acusat, aquell dia feia torn de nit i quan va arribar li hauria cridat: “no vals per a res, ets una merda, els romanesos sou la merda d’Europa!”, mentre feia el símbol de la pistola, segons el pres.

tracking