TRIBUNALS

El Superior resol que el ginecòleg Gouarré pot tornar a exercir al país

La justícia pren la decisió després que el Tribunal d’Estrasburg donés la raó al metge

El Superior resol que el ginecòleg Gouarré pot tornar a exercir al país

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Superior va revisar ahir la pena del ginecòleg Gerard Gouarré i va dictar que pot tornar a exercir al país. No obstant això, el seu advocat, Miquel Bellera, va manifestar que desconeix si el seu client voldrà tornar a treballar al Principat. Bellera, però, va puntualitzar que amb la resolució del Superior s’ha fet justícia i es repara un dany moral.

El Superior va prendre aquesta decisió després que el Tribunal Europeu de Drets Humans d’Estrasburg donés la raó a Gouarré.

El cas del ginecòleg es remunta al 1999, quan va ser condemnat pel Tribunal de Corts a cinc anys de presó i a la inhabilitació perpètua de la seva professió per tres delictes d’abusos deshonestos per fer tocaments a pacients. Uns mesos més tard, el Tribunal Superior va ratificar la condemna. El metge va ser jutjat d’acord amb el Codi Penal del 1998, però el 2005 es va reformar aquesta norma. Amb el nou Codi Penal la pena complementària, en aquest cas la inhabilitació, no pot superar la principal, la presó. En aquest context, el juny del 2009 la defensa de Gouarré va demanar al Tribunal Superior que es revisés la pena del ginecòleg, però aquest s’hi va mostrar en contra. Posteriorment va presentar un recurs d’empara al Tribunal Constitucional, però aquest també va ser desestimat.

Després d’això, l’advocat del ginecòleg va portar el cas fins al Tribunal Europeu de Drets Humans d’Estrasburg, que va resoldre de manera favorable al metge el 12 de gener del 2016. En concret, es va mostrar en contra de la inhabilitaciópermanent perquè els articles 7 i 13 de la convenció dels drets humans diuen que s’ha d’aplicar la llei més favorable per al condemnat.

És per aquest motiu que el Tribunal Superior va revisar la pena de Gouarré i va determinar que la inhabilitació no podia ser superior als cinc anys. Aquesta pena, però, compta des del 2000, quan va ser condemnat pel Superior, i per tant ja faria anys que podria exercir.

tracking