Turisme

Les pistes reben més esquiadors pel pont en comparació amb el 2016

Els dos dominis obren al 100%. Vallnord va tenir més de 90.000 esquiadors la setmana passada

Les pistes reben més esquiadors pel pont en comparació amb el 2016VALLNORD

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les estacions d’esquí es van mostrar satisfetes amb els resultats del pont i van assegurar que van incrementar el nombre de visitants en relació amb l’any passat. Tant Vallnord com Grandvalira van poder obrir al 100% les instal·lacions i les condicions meteorològiques van afavorir l’arribada d’esquiadors.

Des de Grandvalira van destacar que l’afluència a les pistes pel pont ha estat una “mica superior” a l’any passat, tot i que no van donar xifres exactes. També van dir que van rebre visitants de zones pròximes com Catalunya i el sud de França, així com del Regne Unit, Rússia, la resta d’Espanya o el nord d’Europa.

Xabier Ajona, director d’Ordino-Arcalís, va destacar que a totes les estacions de Vallnord, inclosa també Pal-Arinsal, van rebre més de 90.000 esquiadors la darrera setmana, des de dilluns 20 de febrer fins ahir. “Ha estat una setmana de carnaval espectacular. Hem tingut més visitants que l’any passat”, va manifestar Ajona, tot i que de moment no disposa de dades de quant hauria estat aquest increment. A més, va valorar que tot el mes de febrer ha estat molt positiu i que ha vingut marcat per un increment del visitant francès. També han rebut esquiadors de la Gran Bretanya o països de l’est com Rússia, Ucraïna i Polònia.

Les bones perspectives es mantenen els pròxims dies, segons Ajona. Això té lloc perquè a França tenen vacances, mentre que la primera setmana de març és quan solen arribar els turistes portuguesos.

Aquestes mateixes sensacions es respiren en el sector hoteler. Manel Ara, president de la Unió Hotelera d’Andorra (UH), va explicar que en el pont de carnaval van fer ple total. “Confirmem el 100% d’ocupació des de divendres fins dilluns”, va emfasitzar Ara. Així mateix, preveu que les bones xifres es mantindran i que aquesta setmana l’ocupació serà de prop del 80%. D’altra banda, Cristina Canut, presidenta d’Autèntics Hotels d’Andorra (AHA), va indicar que han tingut una ocupació d’entre el 80% i el 100%. “Com que ha estat un cap de setmana llarg de pont hem tingut molta feina”, va dir Canut. Coincideix amb Ara que els pròxims dies seguirà havent-hi moviment perquè “està fent un temps molt bo i això ajuda”.

També hi ha bones sensacions en els comerços. “El balanç del pont és positiu”, va assenyalar Joan Babot, representant dels comerciants de Boulevard Fener.

tracking