tribunals

El policia suspès per revelació de secrets demana l'absolució

Insisteix que no hi ha proves i denuncia vulneració de drets fonamentals

El policia suspès per revelació de secrets demana l'absolucióARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’advocat del policia condemnat a un any de suspensió per l’exercici de les seves funcions per haver revelat informació secreta va demanar ahir l’absolució del seu client. El lletrat considera que el Tribunal de Corts va condemnar el seu defensat només per indicis i que davant del fet que no hi cap prova evident que el fes culpable dels delictes que se li imputaven els magistrats haurien d’haver aplicat el principi d’indubio pro reo, és a dir, que en cas de dubte per insuficiència provatòria s’hauria d’haver absolt el processat. Igualment, l’advocat va denunciar la vulneració dels drets fonamentals del policia. D’una banda, se li hauria vulnerat el dret a la garantia processal perquè quan se li va dir que declarava com a imputat i no com a testimoni no se li va comunicar que tenia dret a un advocat. De l’altra, se li hauria vulnerat el dret al secret de les comunicacions perquè no se li va comunicar que se li registraria l’ordinador.

La fiscalia, en la vista celebrada ahir al Tribunal Superior, es va oposar al recurs de l’advocat del policia condemnat per haver facilitat a un amic informació sobre els antecedents penals d’una dona i de la seva família, a la qual havia d’entrevistar per oferir-li feina en una joieria de la seva propietat. Malgrat que el lletrat va indicar que la fitxa policial de la perjudicada havia estat consultada després que ho fes l’acusat per vuit policies més i que no es podia usar com a prova aquesta consulta perquè no s’havia investigat si abans d’aquell dia altres agents també ho havien fet, el ministeri pública va recordar que a la vista oral a Corts va quedar provat pels “nombrosos indicis existents” que el condemnat havia facilitat a l’amic informació estreta d’una base de dades confidencial de la policia.

Respecte a les presumptes vulneracions dels drets fonamentals, la fiscal va criticar el fet que fins a la celebració de la vista de recurs d’ahir no s’havien denunciat. Va recordar, en el cas del dret a l’assistència lletrada, que el batlle instructor ja va resoldre que s’havia garantit en el pas del policia de testimoni a imputat, i en el cas del secret de les comunicacions que es tractava d’un centre de dades propietat de la policia.

D’altra banda, el ministeri públic va recórrer contra la decisió de Corts d’absoldre l’amic del policia del delicte menor de revelació de secrets, ja que l’home durant l’entrevista de feina li va ensenyar un document policial amb els seus antecedents. Vol per a ell una multa de 2.000 euros.

tracking