solidaritat

El Principat compta amb uns mil donants de sang

El Principat compta amb uns mil donants de sang

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Principat té una població de donants de sang que ronda les mil persones, va explicar ahir el director de la Creu Roja Andorrana, Sergi Penedès, en la presentació de la campanya d’enguany. A més, va remarcar que la tendència indica que hi ha un augment de donants, segons un comunicat del Govern, en el qual no es van precisar les dades sobre aquest augment. A més, Penedès va destacar que el 20 per cent dels donants fan aquest gest altruista per primera vegada.

Som donants d’alçada és el lema de la campanya d’enguany, que organitza la Creu Roja Andor­rana, amb la col·laboració del Govern, del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària, del Banc de Sang i Teixits de Catalunya, i de les societats Pal-Arinsal Vallnord, Assegurprevenció i Centre Comercial Andorrà.

Com a novetats, aquesta campanya comptarà amb cinc períodes, dos més que l’edició anterior. L’altra novetat és que per primera vegada la zona de la Caubella, a l’estació de Pal, acollirà la campanya. De fet, la iniciativa s’encetarà dissabte a la Caubella i les persones que optin per donar sang tindran gratis un esmorzar, així com l’accés gratuït al telecabina des de la Massana.

Per poder fer aquest gest altruista s’ha de tenir entre 18 i 65 anys, així com pesar un mínim de 50 quilos. També es recomana menjar i hidratar-se bé abans de realitzar l’extracció. Els que donin per primer cop hauran de portar el seu document d’identitat.

tracking