Les importacions de carburant pugen un 6,9% al gener respecte al 2016

Entre gener i setembre del 2016, la importació de carburants ha estat de 129,58 milions de litres.Diari d'Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les importacions de carburants es van incrementar un 6,9% el mes de gener del 2017 respecte al mateix període de l’exercici anterior, va anunciar el departament d’Estadística ahir en un comunicat. En concret, el gener d’enguany van entrar al país 17,9 milions de litres de combustible, mentre que un any abans ho van fer 16,7 milions.

Etiquetes:

En bona part, aquest increment es va donar per l’entrada de fuel domèstic, que va augmentar un 8,6% en comparació a un any abans. De fet, es van importar 8,2 milions de litres i un any abans n’havien entrat al Principat 7,6 milions.

Els altres dos carburants també van registrar un increment en la seva importació. En el cas del gas­oil de locomoció va augmentar en un 6,7% i va passar dels 7,1 milions de litres del 2016 als 7,5 milions de litres del gener d’enguany. En el cas de la gasolina sense plom es va donar una variació positiva del 0,9%.

Pel que fa a l’acumulat dels dar­rers dotze mesos es va incrementar un 2,8% la importació de combustible, ja que es va passar dels 179 milions de litres als 174 milions del període anterior, va assenyalar també Estadística. Tots els carburants van propiciar que hi hagués aquest increment. En detall, les importacions del fuel domèstic van pujar un 3,9% i es van situar en els 53,9 milions de litres. En el cas de la gasolina sense plom van entrar uns 25 milions de litres, una xifra que representa una variació positiva del 2,9%. Finalment, l’entrada de gas­oil de locomoció va augmentar un 2,1% i va arribar als 99,2 milions de litres.

tracking