Govern atén 44 famílies per l'onada de fred

L’executiu ha evitat el tall de llum per impagament a diversos afectats i haurà d’assumir factures per uns 16.000 euros

Govern atén 44 famílies per l'onada de fredFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 44 famílies (102 persones) s’han beneficiat dels ajuts del Govern per combatre l’onada de fred de la darrera quinzena de gener en el marc de la campanya contra la pobresa energètica que es va desenvolupar del 16 al 31 del mes passat. Afers Socials va valorar un total de 56 famílies (123 persones), tres de les quals no eren conegudes prèviament per part dels serveis socials. Del total de famílies valorades, dotze no van requerir cap tipus d’intervenció perquè disposaven de calefacció, en feien un ús adequat i en podien assumir el cost. Ho va explicar ahir el titular de la cartera d’Afers Socials, Xavier Espot, en la roda de premsa posterior al consell de ministres en la qual va matisar que aquestes famílies, a més de rebre l’ajut per lluitar contra la pobresa energètica, han estat o són beneficiaris d’altres subvencions complementàries.

El Govern ja ha liquidat 1.263,45 euros en concepte de compra d’electrodomèstics de calefacció i llenya i per al pagament de factures d’electricitat. Igualment té compromesos 14.520 euros per assumir el consum elèctric corresponent al gener i febrer d’aquestes famílies.

El ministre d’Afers Socials va destacar el fet que durant l’onada de fred no hi ha hagut cap tall de llum per part de les companyies elèctriques, amb les quals es va contactar perquè abans de prendre una decisió d’aquestes característiques informessin els serveis socials perquè investiguessin el perquè de les factures impagades. L’executiu va assumir els rebuts dels mesos de novembre i desembre d’algunes famílies per evitar el tall del servei.

L’àrea d’Atenció a les Persones i les Famílies, en coordinació amb els servei d’Atenció Immediata, van realitzar altres accions, com ara reforçar el bon ús de la calefacció evitant que les famílies prioritzessin l’estalvi davant de situacions de precarietat. També es van fer visites a domicili per valorar les necessitats de suport complementari i es va donar prioritat a la gent gran, persones amb discapacitat i menors. De totes les persones ateses, onze eren del col·lectiu de la gent gran, 22 eren discapacitats i 46 menors.

Espot va qualificar la campa­nya contra la pobresa energètica com “una prova pilot” i va destacar que la feina realitzada permetrà tenir una sèrie de protocols per posar-los en marxa de manera immediata quan es prevegin temporals de fred com els de la segona quinzena del gener. El ministre hi va afegir que en aquests moments se segueix fent el seguiment per part dels serveis socials de les famílies ateses durant l’episodi de baixes temperatures.

INVESTIGACIÓ PER UN CAÇADOR FURTIU

Funció Pública està investigant si el caçador furtiu denunciat pels banders a final de gener és un funcionari i si en el moment que va ser controlat estava cometent el delicte en hores de feina i usant béns públics. Ho va dir ahir el ministre Jordi Cinca, que va assegurar desconèixer si el furtiu és un funcionari, concretament un treballador del COEX. Cinca va indicar que més enllà que sigui o no un treballador públic, l’actuació dels banders demostra que el cos “fa bé la seva feina” i que “té la capacitat de posar barreres a les persones que se salten la llei”.

tracking