educació

La fundació Julià Reig renova l'acord amb Esade per a noves beques

Fins ara set alumnes del país s’han beneficiat del programa d’ajuts

La fundació Julià Reig renova l'acord amb Esade per a noves bequesXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fundació Julià Reig i Esade van signar ahir la renovació del conveni de col·laboració per becar estudiants del país amb un expedient acadèmic brillant que vulguin estudiar un grau o un màster a la universitat catalana i no s’ho puguin pagar. La directora general de l’escola de negocis d’Esade, Eugènia Bieto, i el president de Reig Patrimonia i membre del patronat de la Fundació Julià Reig, Òscar Ribas, van signar ahir la renovació de l’acord que van firmar fa quatre anys per impulsar beques per a alumnes tant andorrans com residents que demostrin que no es poden pagar els estudis i que tenen bons resultats acadèmics. Els ajuts cobreixen del 50 al 90% del preu de la matrícula, que supera els 15.000 euros.

A més, la renovació inclou la possibilitat d’obtenir una beca per participar en les activitats del Servei Universitari per al Desenvolupament (SUD). Bieto va destacar que tot i les “dues condicions” per accedir als ajuts, “no hi ha cap andorrà que vulgui estudiar a Esade i no pugui per falta de diners”. La responsable de la institució privada va afirmar que “els alumnes que venen d’Andor­ra són gent amb molta passió, compromesos i amb molt talent”, alhora que va destacar que la Fundació Reig “va ser de les primeres a apostar per aquest programa de beques”.

Ribas, de la seva banda, va remarcar la voluntat de “facilitar l’accés dels joves andorrans a una formació de qualitat, especialment en aquells casos en què la seva situació econòmica personal podria representar un impediment”. Fins ara han estat set els estudiants andorrans que s’han beneficiat del programa de beques d’Esade.

Lideratges horitzontals

Bieto va pronunciar ahir una conferència a Andbank titulada El lideratge en temps canviants, on va fer una recomanació a l’actualització dels lideratges tenint en compte el reconeixement d’un món que requereix directius amb capacitat d’adaptar les empreses als canvis. La directiva va apuntar la necessitat que, davant la dificultat d’adaptar-se a un món canviant, els lideratges es construeixin a partir del treball en equip, fet que implica un reconeixement de les capacitats del col·lectiu i dels diagnòstics compartits.

Bieto va sentenciar la mort del direccionisme i l’autoritarisme –“s’ha acabat l’‘ordeno y mando’” va dir–, ja que les decisions a les empreses s’han de prendre d’una manera més col·lectiva, més col·legiada, “el que no vol dir tot per assemblea”, va assenyalar.

La fundació Julià Reig renova l'acord amb Esade per a noves beques

tracking