Afers exteriors

El Principat entrega a Bèlgica una proposta de CDI

El Principat entrega a Bèlgica una proposta de CDI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, va entregar ahir al ministre d’Afers Exteriors i Europeus de Bèlgica, Didier Reynders, una proposta de conveni per evitar la doble imposició (CDI). Les negociacions haurien de començar durant el 2017 i la trobada entre els dos ministres dona continuïtat a la reunió mantinguda fa uns mesos entre el cap de Govern, Toni Martí, i el primer ministre belga, Charles Michel, a la seu de les Nacions Unides i a la comunicació posterior en la qual el govern de Bèlgica es mostrava receptiu a impulsar les converses.

La reunió, segons va informar el Govern en un comunicat, es va celebrar a la seu del ministeri d’Afers Exteriors a Brussel·les i els dos mandataris van repassar qüestions d’interès mutu, tant des del punt de vista bilateral com de l’agenda internacional. Es va parlar dels avenços d’Andorra en matèria de transparència fiscal internacional i de l’evolució de les converses per un acord d’associació amb la UE.

Respecte a aquesta darrera qüestió, Saboya va aprofitar la seva estada a Brussel·les per tractar l’avançament de les negociacions amb el director per Europa i Àsia Central al Servei Europeu d’Acció Exterior, Thomas Mayr-Harting.

El ministre també es va reunir amb l’ambaixadora, representant permanent de Malta a la UE, Marlene Bonnici, que exerceix actualment la presidència del Consell Europeu. Saboya li va plantejar la possibilitat de cooperar en l’àmbit bilateral i d’intercanviar experiències pel fet que aquest país és el membre de més petita dimensió de la UE.

tracking