Reportatge

Una batussa caníbal

Un home mossega dos dits d’una mà d’un altre en una baralla i li arrenca una ungla. L’afectat respon clavant-li les dents a l’orella i li lleva part del cartílag.

Una batussa caníbalARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En lloc d’una baralla semblava una escena d’una pel·lícula caníbal. Un home de nacionalitat espanyola i un altre de portuguesa es van estomacar davant la porta d’un bar de la Massana la nit del 7 d’octubre del 2013 i els dos van acabar amb parts del cos amputades per una queixalada. El portuguès va mossegar dos dits de l’espanyol i li va arrencar una ungla. Aquest va respondre clavant-li les dents a l’orella i li va llevar part del cartílag, van explicar els afectats recentment al Tribunal de Corts.

Els dos implicats són cuiners i van treballar junts en un hotel. L’agost del 2013 el portuguès va ser acomiadat de la feina i, a partir d’aquí, venen les discrepàncies en la versió dels fets. L’espanyol, de la província d’Alacant, va assegurar durant el judici que l’altre cuiner el va amenaçar el dia que va ser acomiadat i, per això, va anar-lo a denunciar a la policia. En canvi, el lusità ho va negar i va manifestar que era l’altre home qui li perpetrava un tracte denigrant a la feina, per la qual cosa va buscar-se una altra feina i, per tant, l’acomiadament no l’hauria afectat.

Els dos homes no es van tornar a veure fins dos mesos més tard quan es van trobar al bar de la Massana. L’espanyol va assenyalar que quan va sortir del bar, el portuguès va anar per l’esquena, el va amenaçar, li va pegar un cop de cap i va començar la batussa. Tot i que els van separar, el lusità va aconseguir tirar-se a sobre de l’altre home, el va encastar contra un portal, el va esca­nyar i li va queixalar els dits. L’altre implicat va reaccionar mossegant-li l’orella. En canvi, el portuguès va dir durant l’audiència que estava fora del bar fumant quan l’altre home va sortir de l’establiment i li va donar un cop per l’esquena. A partir d’aquí va començar la baralla i quan estava a terra, l’alacantí li va donar un cop al pit amb el genoll. Arran de la batussa, l’espanyol va acabar amb una fractura a la clavícula, una contusió al coll i ferides als dits. De la seva banda, el portuguès va patir una contusió al pit i va perdre un tros de cartílag de l’orella dreta.

Els dos s’enfronten a un delicte major de lesions doloses i al lusità se li afegeix un de menor per amenaces. El ministeri fiscal va demanar per a l’alacantí un any de presó condicional amb quatre de suspensió de pena i per al portuguès quinze mesos de presó condicional amb quatre anys de suspensió de condemna. La defensa de l’espanyol va reclamar l’absolució perquè va ser en defensa pròpia i la de l’altre afectat que es retiri el delicte d’amenaces perquè no va quedar provat.

tracking