La fiscalia vol setze anys de presó per un doble atropellament a Erts el 2013

Un resident portuguès de 33 anys està acusat d’assassinats en grau de temptativa

La fiscalia vol setze anys de presó per un doble atropellament a Erts el 2013ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La fiscalia demanarà al Tribunal de Corts que condemni a 16 anys de presó ferma un home, resident portuguès de 33 anys, a qui li imputa dos delictes d’assassinat en grau de temptativa. El judici s’havia de celebrar ahir però el president del tribunal va decidir suspendre’l després que l’advocada de l’acusat expliqués que el seu client –que actualment compleix una ordre d’expulsió del Principat per un període de tres anys– no podria assistir a la vista, ja que al matí havia ingressat a l’hospital de la Seu d’Urgell per un quadre d’ansietat.

Etiquetes:

Els fets van passar el desembre del 2013 quan el processat, després d’un lleu accident amb un altre vehicle a Erts, va envestir dos joves que no estaven implicats directament en el sinistre. Per l’atropellament a una de les víctimes, que només va patir ferides de caràcter lleu, el ministeri públic demanarà set anys de presó. Pel segon dels incidents, en aquest cas l’atropellat va acabar amb fractures al maluc i a l’húmer, la fiscalia vol una condemna de 9 anys d’internament. També exigirà que se li retiri el carnet de conduir durant dos anys i que se’l multi amb 2.000 euros.

Al judici suspès s’havia de determinar la indemnització que volen els perjudicats. Tot i que encara es desconeix la quantitat reclamada, la representació legal de la companyia d’assegurances del processat demanarà l’absolució del pagament de la responsabilitat civil que s’acabi dictant. Considera que la companyia no té cap responsabilitat si l’home acaba sent condemnat per assassinat, ja que no es tractaria d’un accident de cotxe.

L’accident que va derivar en els atropellaments només va provocar petits danys materials als dos vehicles. El xoc va derivar en una discussió entre el processat i la conductora de l’altre turisme, una resident portuguesa de 18 anys. A la disputa s’hi van afegir dos amics de la noia, un resident colombià i un altre de portuguès, de 21 i 24 anys, i l’acusat, que conduïa un tot terreny, va decidir marxar. En l’arrencada va atropellar primer un dels joves i després l’altre, i va acabar fugint del lloc. Minuts després va ser aturat per la policia. L’home i la jove van donar positiu en el control d’alcoholèmia realitzat posteriorment.

El processat va estar nou mesos internat a la Comella en règim de presó provisional. Va ser alliberat el setembre del 2014 malgrat l’oposició de la fiscalia.

tracking