L'Institut de Drets Humans es querella contra Celestino Barroso i Martín Blas

“En defensa dels drets humans” i per defensar “la integritat” d’Andorra

L'Institut de Drets Humans es querella contra Celestino Barroso i Martín BlasFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Institut de Drets Humans (IDHA) ha presentat una querella criminal contra l’agregat d’Interior de l’ambaixada espanyola a Andorra, Celestino Barroso, i l’exresponsable d’assumptes interns de la policia espanyola, Marcelino Martín Blas. En un comunicat que va fer arribar ahir als mitjans, la presidenta de l’institut, Elisa Muxella, explica que l’entitat ha decidit presentar la querella com a acusació popular pels delictes de coaccions, xantatge, extorsió i els que es puguin derivar de la investigació per de les suposades amenaces que haurien rebut els exresponsables de Banca Privada d’Andorra per part dels policies espanyols perquè facilitessin informació confidencial dels comptes bancaris que poguessin tenir les famílies d’Artur Mas, Oriol Junqueras i Jordi Pujol.

Etiquetes:

En un comunicat breu, Muxella explica que l’IDHA “compareix en aquesta causa en defensa dels drets humans [dret a la llibertat, a la seguretat i al patrimoni, entre altres] dels possibles perjudicats”. Uns drets que –afirma– “presumptament s’haurien vulnerat pels querellats pels fets objecte d’investigació”. Per altra banda, també destaca que l’institut es presenta com a acusació popular en “defensa de la protecció de la sobirania i integritat de l’Estat andorrà”.

Aquesta querella s’afegeix a les que han presentat tant els germans Cierco com la família de l’expresident Jordi Pujol contra la policia espanyola, i que neix de les declaracions que va fer Higini Cierco respecte al fet que Barroso va ser l’iniciador de la trama emmarcada en l’operació Catalunya per desprestigiar els líders de l’independentisme català.

tracking