Neu

Intensa nevada i equipaments a tot el Principat

Les precipitacions es van accentuar de manera important al vespre

Intensa nevada i equipaments a tot el PrincipatFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La neu va arribar ahir de nou al Principat i ho va fer de manera intermitent durant el dia però a la nit la situació va empitjorar. A partir de les vuit del vespre la nevada es va intensificar de manera notable i les conseqüències es van notar de seguida a la xarxa viària. Els equipaments inicialment necessaris per circular a partir de parròquies altes i per travessar cap a França van passar a ser obligatoris a tota la xarxa viària a partir de les nou de la nit.

Des de Protecció Civil van assenyalar durant la tarda que s’esperava una nevada que no provoqués incidències de rellevància. Van explicar que era una situació que ja estava prevista i que la previsió meteorològica inicial passava perquè “podien caure fins a 10 centímetres de gruix a 2.000 metres d’altura”. Els gruixos finalment acumulats es desconeixen, malgrat que és molt possible que s’hagin superat les previsions. També van explicar que avui es preveia que les precipitacions s’aturessin i que al llarg del matí desapareguessin els núvols. “L’escenari s’estabilitzarà i no està previst que torni a nevar fins divendres i dissabte”, van remarcar. Al mateix temps, des de Protecció Civil van manifestar que en funció dels gruixos i de com es vagi desenvolupant la situació meteorològica decidiran si realitzen intervencions i organitzen algun dispositiu.

D’altra banda, de cara al cap de setmana Grandvalira pronostica acumular gruixos d’entre 80 i 150 centímetres i obrirà fins a 210 quilòmetres, és a dir, 128 pistes i fins a 70 remuntadors. El domini també habilitarà el 100% dels tres snowparks i els sis circuits d’esquí de muntanya.

Intensa nevada i equipaments a tot el Principat

tracking