salut

Acomiadat Quirze Font amb 70.000 euros d'indemnització

El ministre Álvarez desvincula el comiat de les presumptes irregularitats i afirma que Piqué en va demanar la destitució per manca de confiança

Acomiadat Quirze Font amb 70.000 euros d'indemnitzacióARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director financer del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS), Quirze Font, va ser acomiadat dimarts per la via no causal i rebrà per tant una indemnització que superarà els 70.000 euros, segons va explicar ahir el ministre de Salut, Carles Álvarez. Tot i que el propòsit del Govern –amb el vist­iplau del SAAS– era que l’acomiadament fos causal i per tant sense dret a indemnització, un informe jurídic ha dictaminat que havia de ser no causal, tal com va detallar el ministre. El titular de Salut va explicar que “no podia ser de cap altra manera” perquè l’informe jurídic que es va demanar va concloure “que no hi havia fonaments jurídics” per acomiadar el directiu sense indemnització, i “per això ha hagut de ser no causal”.

Una circumstància que obliga el SAAS a indemnitzar Font amb una quantitat que segons va confirmar el mateix ministre serà superior als 70.000 euros, una xifra que és la que correspon al contracte que tenia, de cinc anys de durada i 7.000 euros de sou al mes. Com que li quedaven encara tres anys de relació contractual se li han de pagar tres mesos de salari per cada any que manqui, és a dir, el corresponent a uns deu salaris amb tots els conceptes inclosos. Álvarez va evitar pronunciar-se sobre el fet que finalment calgui compensar Font i es va limitar a afirmar que “és el que marca la llei”.

Pèrdua de confiança

El ministre va vincular l’acomiadament a qüestions de confiança. Segons va destacar, va ser el director general del SAAS, Josep Maria Piqué, qui va demanar que Font fos destituït. “El director general va manifestar dubtes per la relació amb Font”, va narrar el ministre, el qual hi va afegir que “aquests càrrecs de director econòmic i assistencial són de confiança i creia que no s’ajustava a la seva necessitat”.

El titular de la cartera de Salut va desvincular així la destitució de les presumptes irregularitats del SAAS que el Govern ha portat a la fiscalia. Malgrat que la documentació analitzada fins ara mostraria que hi podria haver mala praxi o negligència en diverses actuacions a la parapública, ha de ser la justícia qui determini qui seria el responsable, si n’hi ha, de les possibles actuacions irregulars detectades en la gestió de l’hospital. “La informació es va trametre a la fiscalia i són ells qui diran què”, va concloure el ministre.

Les funcions del ja exdirectiu les assumirà Piqué de manera temporal mentre no es trobi un substitut de la confiança del director general per a la plaça de responsable financer del SAAS.

tracking