Els efectes del temporal

El temporal impedeix obrir les estacions i tanca l'accés a França

El fet que tanquessin pistes va propiciar que tothom marxés a la mateixa hora per riu Runer

Sis hores de cues per sortir d'Andorra per la frontera amb el país veí del sudFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les cues per sortir del país per la frontera del riu Runer es van allargar durant sis hores, de les dues del migdia a un quart de nou del vespre, segons va informar Mobilitat al Diari. El moment àlgid, però, va ser pels volts de les sis de la tarda, quan es va formar una filera de vehicles durant set quilòmetres. Això, segons Mobilitat, és perquè com que van tancar les pistes d’esquí tothom va decidir tornar abans i va provocar aquest col·lapse. Un altre factor que va contribuir a aquestes retencions és que l’accés amb França va tancar i, per tant, tot­hom va haver de sortir per la frontera amb el país veí del sud.

A més, un dels problemes és que tot i que a partir d’Andorra la Vella no es requerien les cadenes per circular, molts conductors van seguir el viatge amb els dispositius de neu postats, i això va fer que el trànsit fos més lent. “Sempre que neva tenim un caos amb la gent que no està acostumada a portar cadenes”, van matisar des de Mobilitat.

Tant bombers com la policia van assegurar que no es va registrar cap incidència a destacar durant la jornada d’ahir. Al matí les cadenes eren necessàries a tot el Principat, però a la tarda a partir d’Escaldes-Engordany. Per això, la policia i comuns van instal·lar dispositius a les sortides d’Escaldes-Engordany cap a Encamp i la Massana. La majoria de conductors, segons les fonts policials, portaven els dispositius.

El cap d’àrea de gestió d’emergències de Protecció Civil, Cristian Pons, va demanar als ciutadans que només agafessin l’automòbil si era indispensable. “Un vehicle més és un problema més a la carretera”, va destacar. A més, va dir que els turistes s’han d’informar de la situació al país. “Han de saber que si venen a un país de neu necessiten els dispositius, si no, no poden circular”, va remarcar Pons, que va afegir que fa dies que es preveia la nevada.

tracking