Tributs

Arxiven la causa que vinculava un empresari del país al 'cas Xabi Alonso'

El jutjat de Madrid conclou que la gestió dels drets d’imatge va seguir la legislació vigent

Arxiven la causa que vinculava un empresari del país al 'cas Xabi Alonso'

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’aute emès el 9 de gener passat pel jutge Enrique de la Hoz García posa de manifest l’absència de conducta penalment reprotxable dels implicats (entre els quals l’empresari andorrà Ignasi Maestre) en el cas de possible defraudació fiscal en la gestió dels drets d’imatge del futbolista Xabi Alonso a través d’una societat de Madeira, una cessió dels drets que es va fer quan el jugador havia d’abandonar el Liverpool i fitxar pel Reial Madrid i encara no era resident fiscal espanyol. El jutge accepta que les seves actuacions estan emparades per la llibertat individual i dels negocis i accepta que l’aprofitament de les opcions fiscals que la legislació facilita no és constitutiu d’il·lícit penal, segons es va anunciar ahir mitjançant un comunicat des de la societat Igmasa Management, l’empresa d’origen andorrà que gestionava la societat establerta a Madeira que s’encarregava de treure rendiment dels drets d’imatge d’Alonso.

En aquest sentit, l’aute dictamina que “no s’aprecia conducta defraudatòria [per part del futbolista], sinó purament i simplement l’aprofitament, dins de les opcions fiscals que se li presentaven previ a la fixació de la seva residència fiscal de nou a Espanya, de la solució que va considerar més avantatjosa gràcies a la perícia dels seus assessors, fet que no comporta cap tipus de retret des del punt de vista del dret penal”. Així doncs, des d’Igmasa es remarca que “es pot afirmar que els encausats han respectat sempre i de forma escrupolosa la legislació vigent”.

En el comunicat es recorda que l’administració fiscal espanyola va “promoure i forçar” l’inici d’una investigació penal que la mateixa fiscalia de delictes econòmics va considerar infundada. I, a més, s’afegeix que “tot i així es van usar mecanismes politicojudicials per obtenir la judicialització del tema, en contra de l’opinió de la fiscal responsable del cas, i del fiscal de delictes econòmics”. Des d’Igmasa es van lamentar els “perjudicis elevadíssims” soferts.

tracking