Activitats lúdiques

Naturlandia tancarà al maig i al novembre

El parc opta per aturar l’activitat durant el mesos de maig i novembre i tots els dimarts i dimecres de quasi tot l’any

Naturlandia tancarà al maig i al novembreXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Gir de 180 graus en el funcionament del parc de Naturlandia. La direcció de la instal·lació, encapçalada per Enric Ordóñez, ha decidit aplicar un tancament parcial del parc des d’aquesta setmana. Tots els dimarts i dimecres la instal·lació estarà completament clausurada –excepte Setmana Santa i l’estiu– i, a més, el parc també tancarà les seves portes durant tot els mesos de maig i de novembre. Ordóñez ho va explicar a l’Agència de Notícies (ANA) després de declinar fer declaracions al Diari, tot i la demanda d’informació tramitada. D’altra banda, segons van confirmar fonts properes al parc a aquest rotatiu, a diferència d’abans, durant l’hivern la cota 1.600 deixa de tenir activitat i només queda oberta l’atracció estrella, el Tobotronc. Això fa que els clients es vegin obligats a accedir-hi des de la cota 2.000.

Ordóñez va explicar que els canvis s’apliquen d’acord amb l’estudi de viabilitat que està duent a terme la consultora KPMG per tal de reestructurar el complex. De la mateixa manera, va indicar que els nous horaris es van comunicar fa tres setmanes als operadors turístics amb els quals es treballa i mitjançant l’enviament d’una newsletter a 30.000 clients. A més, quan acabi el procés de reestructuració –es preveu que sigui en un termini de dos mesos– es comunicaran públicament tots els canvis que s’han previst aplicar, sobretot pel que fa al personal.

Acomiadaments

Fonts properes al parc van remarcar que els canvis en els horaris permeten poder reduir la plantilla, ja que si es dona dos dies de festa als empleats fixos (actualment són 65) no es fa necessari contractar ningú més de reforç per cobrir la resta d’hores. I és que les fonts consultades van explicar que l’auditoria que desenvolupa KPMG preveu reduir el personal (de manera global, és a dir, incloent tant fixos com eventuals) entre el 10% i el 50% depenent de com funcionin les noves mesures aplicades. La reducció més important, però, la patiria el personal eventual. Cal tenir present que a dia d’avui en les puntes de màxima activitat el parc ha arribat a tenir 150 treballadors.

Aquests no serien els únics canvis pel que fa al personal. Enric Ordóñez també va detallar a l’ANA que en breu s’incorporarà un nou director d’operacions, que juntament amb la resta de canvis buscarà obtenir una major eficiència.

Malestar

El fet que es fessin públics tots aquests canvis va agafar de sorpresa els consellers de la minoria i fins i tot els membres de l’actual equip de govern, liderat per Josep Miquel Vila. Les fonts consultades pel Diari van assegurar que entre els consellers hi havia un total desconeixement que s’hagués optat per aquest tipus de funcionament, i fins i tot hi ha part dels membres de la corporació que hi estan en contra. La decisió també ha generat un gran malestar en el si de la majoria, ja que les accions que s’apliquen no tenen res a veure amb el que va explicar el cònsol major durant la reunió de poble. De fet, a preguntes d’aquest rotatiu, el cònsol va evitar fer declaracions i ni tan sols es va poder aclarir quins eren els nous horaris que s’aplicarien, atribuint tots els moviments al director del parc.

De la seva banda, el conseller de la minoria d’UL Joan Albert Farré va assegurar que no tenia cap coneixement de les mesures aplicades i es va tornar a queixar de la falta d’informació que pateix la minoria. “M’agradaria saber en quins paràmetres s’aguanta aquesta decisió, perquè les polítiques empresarials queden afectades”, va afirmar.

MÉS VISITANTS DURANT EL NADAL

Naturlandia va registrar durant les festes de Nadal entre un 10% i un 12% més de visitants respecte a la campanya anterior. Ordóñez va destacar que s’ha assolit un augment “en la línia de la resta del país, similar als hotels o a d’altres centres d’oci”. De fet, el director del parc va reconèixer que “no tenim la capacitat de portar visitants que només vinguin a Naturlandia, la gent ve a Andorra i escull un dels destins”. És per aquest motiu que va indicar que no es pot dir que la manca de neu els hagi pogut beneficiar quant a l’arribada de clients.

Naturlandia tancarà al maig i al novembre

tracking