L'IPC del 2016 se situa en un 0,4%

La magnitud no era positiva des de l’any 2012, quan va ser de l’1,1%

L'IPC del 2016 se situa en un 0,4%

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’índex de preus al consum (IPC) va tancar el 2016 en positiu i es va situar el mes de desembre al 0,4%, segons dades que va publicar ahir el departament d’Estadística en un comunicat. Des del 2012 l’IPC no tancava un any en positiu. En aquella ocasió l’índex es va situar en un 1,1%. Aquesta dada també va comportar un increment en comparació al mes anterior, quan l’IPC va ser d’un 0,1% negatiu. Tot i així, aquest està per sota dels veïns, ja que Espanya va tancar el 2016 amb una variació interanual de l’1,5%, i França, del 0,6%.

Etiquetes:

Productes com l’alimentació, l’habitatge, el transport o l’esbarjo són els que han contribuït que creixi l’IPC. Especialment rellevant ha estat l’augment del transport, per l’alça dels carburants. També han contribuït a aquest augment els mobles i serveis per a la llar, així com hotels i restaurants, que van pujar per segona vegada consecutiva. A més, els preus en el sector de la salut s’han incrementat, quan el 2015 es van mantenir. Pel que fa al sector de l’ensenyament, l’any passat es van reduir els preus, però el 2016 s’han mantingut i també han contribuït a la pujada de l’IPC.

Per contra, els vestits i calçats van disminuir els preus per segon any consecutiu, mentre que els béns i serveis van baixar quan el 2015 s’havien mantingut. La inflació subjacent va registrar una variació anual del 0,1%. Aquest índex es calcula recollint tots els preus de l’IPC excepte els dels béns i serveis, energies i productes frescos.

tracking