Obres

Un pàrquing a l'espai que deixarà la Casa del Benefici

Les obres d’enderroc acabaran al març i s’endreçarà la zona esperant el projecte definitiu

Un pàrquing a l'espai que deixarà la Casa del BeneficiXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres per enderrocar la Casa del Benefici ja estan en marxa i mentrestant el Govern i el comú segueixen negociant per determinar com s’ha de fer la reordenació de la zona. Segons van confirmar fonts properes al Govern, la idea de l’executiu i de l’administració local seria poder construir un nou aparcament per tal de donar servei tant al Consell General com als veïns de la zona. D’aquesta manera, també es donaria solució a les demandes dels veïns i comerciants que reclamen des de fa temps disposar de més aparcament a la zona i han demanat reiteradament poder utilitzar l’actual aparcament exterior del Consell.

De moment, la proposta està en un fase embrionària i d’estudi, ja que encara s’ha de determinar com es podria fer. Un dels elements a resoldre seria l’accés per permetre la circulació en dos sentits sense problemes. De fet, les fonts consultades van indicar que tot i que la voluntat és acabar construint el pàrquing, és un projecte que ni tan sols està previst per a aquesta legislatura.

Així doncs, un cop s’hagi fet l’enderroc de l’immoble, la primera actuació que es durà a terme serà endreçar l’espai. S’ha de determinar si s’acaba asfaltant o no, però la idea és que la zona quedi arreglada mentre no es decideix quin ha de ser el seu futur. Cal recordar que l’executiu va adjudicar els treballs d’enderroc a principi de novembre per un import de 173.580 euros.

L’enderroc de la Casa de les Monges i la posterior reordenació de l’entorn de Casa de la Vall és un projecte llargament reivindicat pels veïns de la zona. I les negociacions per definir com ha de ser en un futur fa mesos que duren. La idea és que quan es faci la reforma englobi tant el terreny que avui ocupa la Casa del Benefici com la plaça del davant, així com l’aparcament exterior del Consell. En un inici s’havia parlat de poder-hi adequar fins i tot un espai d’oci.

Un pàrquing a l'espai que deixarà la Casa del Benefici

tracking