Detingut un sensesostre per intentar clavar un ganivet a un agent

L’home havia passat dues nits en un habitacle de comptadors d’un edifici d’Andorra la Vella

Detingut un sensesostre per intentar clavar un ganivet a un agentFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cos de seguretat va informar ahir, en el balanç de detencions efectuades durant la darrera setmana, de l’arrest dimarts passat a la nit d’un home no resident de 49 anys com a presumpte autor dels delictes contra la seguretat interior, contra la funció pública i contra la integritat física. Segons van detallar des de la policia, els fets van tenir lloc a les 21.55 hores a Andorra la Vella després que els veïns d’un edifici de la capital avisessin els agents que feia com a mínim un parell de dies que havien detectat que un home dormia en l’habitacle de comptadors de l’immoble.

Etiquetes:

Quan la patrulla es va presentar al lloc dels fets i van intentar identificar l’home, aquest va mostrar una actitud agressiva i violenta i es va abraonar contra un agent amb un ganivet amb una fulla d’uns deu centímetres a les mans amb la intenció de lesionar-lo a la zona de l’abdomen. Des del cos de seguretat es va indicar que la ràpida reacció de l’agent va impedir que acabés ferit. Després d’això i malgrat la resistència mostrada per l’home, els efectius de la policia el van poder reduir i detenir.

Des de la policia es va indicar que es creu que l’interessat era una persona de pas al país i es va confirmar que no se’l tenia identificat ni controlat amb anterioritat. Amb tot, van detallar que els veïns havien detectat la seva presència i de seguida van avisar la policia mostrant-se preocupats, ja que li havien detectat una actitud “estranya”. Tal com van explicar des de la policia, l’home intentava amagar-se cada vegada que veia algun veí.

Malgrat l’agressivitat amb què va reaccionar davant els agents de l’ordre, aquests van exposar que no s’havia detectat cap situació similar amb els veïns, és a dir, en cap cas s’havia encarat amb cap d’ells o s’havia mostrat amb una actitud agressiva. Els agents, a més, van recordar que la presència de persones sense sostre que busquen un lloc on dormir no és habitual al país.

Salut pública

D’altra banda, en el balanç de detencions fet públic pel cos de policia també es va informar de la detenció de tres persones per delictes contra la salut pública. El primer cas es va produir el dia 4 a un quart de quatre de la matinada, quan a la frontera del riu Runer es va arrestar un home no resident de 35 anys quan entrava al país en possessió de 2,7 grams de cocaïna. La segona detenció va tenir lloc el dia 6 quan passaven deu minuts de les dues de la matinada, també a la frontera espa-nyola, quan es van detectar dos homes no residents de 24 i 23 anys, respectivament, que intentaven entrar al Principat en possessió d’1,3 grams de cocaïna, a més de 8,8 grams d’haixix i 4 grams de marihuana.

SET PERSONES ARRESTADES PER CONDUIR BEGUDES

En el balanç setmanal de detencions, una vegada més els delictes contra la seguretat del trànsit són els més nombrosos. Concretament, entre el 2 i el 8 de gener, es van detenir set persones per conduir sota els efectes de l’alcohol. El cas més greu es va produir el dia 8 de gener a les 01.45 hores, quan en el marc de la campanya de controls d’alcoholèmia es va detenir un no resident de 27 anys amb una taxa de 2,24 grams per litre. D’altra banda, el dia 7 a les 05.22 hores, es va detenir un resident de 57 anys, amb una taxa d’1,97 grams per litre en ser controlat per cometre una infracció al codi de circulació. El tercer cas més rellevant va ser el dia 5 a les 19.50 hores, quan un resident de 46 anys va ser detingut després de patir un accident de danys materials i presentar una taxa d’1,26 grams per litre. Per últim, el dia 6 a les 02.51 hores es va detenir un resident de 21 anys com a presumpte autor d’un delicte de conducció sota l’efecte de les drogues en donar positiu per consum de cànnabis després de patir un accident.

DELICTE CONTRA LA LLIBERTAT SEXUAL

Una altra de les detencions més rellevants de la setmana és la d’un jove de 29 anys, no resident, com a presumpte autor d’un delicte contra la llibertat sexual. Segons es va explicar des del cos de policia, els fets van tenir lloc el dia 5 de gener a un quart de sis de la matinada. Des del cos d’ordre es va explicar que el detingut i la víctima tenien un vincle familiar –l’home hauria vingut al Principat a passar uns dies de les vacances de Nadal a casa d’uns familiars– i que es tractaria d’un accés carnal que inicialment semblava que no era consentit però que finalment no es van poder acabar d’esclarir els fets i les circumstàncies. La policia va evitar donar més detalls de l’incident i ni tan sols es va voler concretar la parròquia en què havien tingut lloc els fets citats en el comunicat.

tracking