justícia

La demanda de la parella injustament empresonada es troba paralitzada

El matrimoni absolt després d’estar 19 mesos a la Comella no ha fet cap pas per presentar-la

La demanda de la parella injustament empresonada es troba paralitzadaXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El matrimoni d’origen serbi que va ser absolt pel Tribunal Superior després d’estar 19 mesos al centre penitenciari de la Comella en règim de presó provisional acusats d’un delicte d’encobriment pel robatori a la joieria l’Art d’Or de l’avinguda Meritxell el novembre del 2014, encara no ha fet cap pas per denunciar l’Estat, malgrat que aquesta era la intenció inicial que tenien un cop van ser alliberats. La parella tenia previst presentar una demanda contra Andorra per exigir una indemnització pels danys i perjudicis que consideren que han tingut pels mesos que han estat ingressats injustament al centre penitenciari.

Segons va explicar al Diari l’advocat del matrimoni, la parella no ha fet a hores d’ara cap pas per denunciar l’Estat, malgrat que en una de les darreres trobades que van mantenir a mitjans de novembre l’hi van mostrar la seva decisió ferma de demanar una reparació econòmica. Després de gairebé un mes i mig des d’aquesta trobada i informats per part del lletrat dels seus honoraris per un procés d’aquestes característiques o de la possibilitat d’acollir-se a la Justícia gratuïta, el matrimoni no s’ha tornat a posar en contacte amb ell i la demanda es troba actualment paralitzada.

Cal recordar que la parella, resident a la localitat catalana de Reus, va ser condemnada per Corts a dos anys i mig de presó, sentència que va ser recorreguda al Superior, que va dictar l’absolució i la immediata posada en llibertat del matrimoni l’octubre passat. La dona va ingressar a la Comella el març del 2015 i el seu marit ho va fer uns dies després. Tots dos s’hi van estar en règim de presó provisional, fins que es va dictar l’absolució rectificant la sentència de Corts que els condemnava a estar gairebé un any més al centre.

La intenció de demanar una indemnització estava motivada per dues raons: una econòmica i l’altra moral. La primera perquè l’estada a la presó ha provocat que la parella hagi perdut l’habitatge que tenia a Reus i del qual n’estava pagant la hipoteca. La segona perquè es van haver de separar dels seus dos fills menors d’edat als quals van enviar a viure als Estats Units amb un familiar.

tracking