El Govern signa avui amb Catalunya un conveni per importar residus

Els gestors d’escombraries de la Cerdanya i l’Alt Urgell consideren el trasllat una bona opció

El Govern signa avui amb Catalunya un conveni per importar residus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern i l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) signen avui un conveni perquè el veí del sud pugui exportar residus al forn incinerador. La firma és la materialització de l’acord bilateral signat amb Espanya fa poc més d’un any (setembre del 2015) sobre el trasllat i la gestió de residus i que no tenia encara la rúbrica de l’administració catalana.

Etiquetes:

Traslladar els residus domèstics a Andorra perquè siguin incinerats no havia estat mai possible i les entitats que gestionen els residus de les comarques de l’Alt Urgell i de la Cerdanya estaven ahir a l’expectativa per conèixer les condicions del conveni. Des de la Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet, el seu president, Ricard Mateu, va manifestar que “l’opció d’Andorra serà ara una més a tenir en compte”, però abans estudiaran bé “les condicions econòmiques i els requisits de pretractament a què hauran de sotmetre els residus abans de creuar la frontera”.

La Mancomunitat Intermunicipal per a la Gestió de Residus de l’Alt Urgell Meridional, l’entitat que gestiona la zona sud de la comarca, tampoc descarta el trasllat al país veí. El seu gerent, Jordi Pasques, va parlar d’“un pas molt important que ens permet tenir una opció real més de cara a buscar solucions quan el nostre dipòsit quedi ple”.

La situació de la Cerdanya és més urgent. Tots els residus de la comarca són enterrats al dipòsit controlat de Bellver, però la capacitat s’acaba i en pocs mesos es veuran obligats a buscar un nou espai. El president del Consell Comarcal, Ramon Moliner, va dir que “exploraran” l’opció de traslladar els residus a Andorra.

tracking