Turisme

Els hotelers diuen que es confirmen les previsions i omplen els establiments

Aquesta setmana baixen les reserves, però confien en les arribades d’últim moment

Els hotelers diuen que es confirmen les previsions i omplen els establimentsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els hotelers confirmen que es constaten les previsions i que els establiments estan plens amb xifres d’ocupació que es mouen entre el 80% i el cent per cent, segons fonts del sector.

“Ha anat bé, teníem una bona previsió i s’està complint”, destaca Cristina Canut, la presidenta d’Autèntics Hotels. En aquesta mateixa línia, subratlla que “hi ha molta gent a Andorra i el país està ple”.

De la mateixa manera opina Manel Ara, president de la Unió Hotelera d’Andorra (UH), que ressalta que s’estan complint les perspectives inicials. “Estem molts satisfets, es veu molta gent al carrer”, emfasitza Ara.

Tot i les bones dades d’ocupació, els dos coincideixen que la falta de neu ha provocat que hi hagi menys reserves. “Això no ens ha permès ficar la cirereta al pastís”, puntualitza Ara.

Tant Ara com Canut van relatar que després de Cap d’Any hi haurà un canvi de turistes. Segons Ara, bona part dels turistes que hi ha al Principat marxaran i, per tant, “canviarà el contingent i vindrà gent nova”. En aquest sentit, Canut referma que “marxen els que han vingut a passar el Cap d’Any aquí i arribaran els que fan la setmana de Reis”.

Menys ocupació

Per a la primera setmana de gener, Canut relata que no tenen tantes reserves com l’última de desembre. De fet, a partir d’avui, indica, disminueixen el nombre de reserves, que ara són d’un 60%. “Encara tenim disponibilitat d’habitacions al gener”, exposa Canut.

Malgrat això, la representant d’Autèntics Hotels confia que els índexs d’ocupació es puguin incrementar amb els turistes que arribin a darrera hora. Canut diu que “és una setmana que es va fent i va venint gent de pas”.

Dubtes amb el dia de reis

Aquest any el dia de Reis, que se celebra el 6 de gener, cau en divendres i, per tant, a Espanya és pont. Tot i així, Ara no creu que arribin gaires turistes per aquesta festivitat. “És com Sant Esteve, que la gent li agrada passar-lo a casa i amb família”, assenyala.

No és de la mateixa opinió Canut, que pensa que això podria implicar l’arribada de més turistes. En aquest cas, va posar l’exemple de la nit de Nadal, que el 2016 va caure en dissabte. Segons Canut normalment no solen tenir reserves a l’hotel, però sí al restaurant. “Com que va caure en cap de setmana vam tenir molt bona ocupació”, precisa Canut, que espera que succeeixi el mateix el cap de setmana vinent.

tracking