Sanitat

Salut efectua sis anàlisis gratuïtes de VIH i no en detecta cap cas nou

Les proves es van fer en el marc de la campanya contra la sida i Govern en fa un balanç “positiu”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els centres d’atenció primària (CAP) van efectuar un total de sis anàlisis per detectar el VIH en el marc de la campanya del Dia mundial contra la sida, que es va dur a terme l’1 de desembre. Així, per tal de detectar possibles nous casos, els CAP oferien proves gratuïtes per a totes aquelles persones que ho volguessin i, segons es va explicar des del Govern, dels sis testos que es van dur a terme aquell dia cap va donar un resultat positiu. D’aquesta manera, així mateix, es manté en 72 les persones que estan infectades al Principat.

Des del Govern es va destacar que es fa un balanç “positiu” de la iniciativa, que cal tenir present que no va ser l’única acció que es va dur a terme. Durant el Dia mundial contra la malaltia els CAP, les farmàcies i els punts joves de cada parròquia van repartir preservatius entre la població per contribuir a la prevenció del virus.

Segons les dades facilitades pel ministeri de Salut corresponents al 2015, durant l’any passat es van detectar un total de tres casos nous de persones portadores del VIH. En tots els casos es va tractar d’homes d’una mitjana d’edat de 40 anys. Les estadístiques del ministeri també mostren que el factor de risc es va donar a parts iguals entre persones heterosexuals i homosexuals, i en el darrer cas no es disposava d’informació sobre la conducta. D’altra banda, també es van diagnosticar dos pacients més d’anys previs. Amb tot, la incidència del VIH el 2015 va ser de 3,87 casos per 100.000 habitants, una xifra que es troba per sota de la mitjana dels països veïns.

D’altra banda, d’entre les estadístiques presentades cal dir que de les 72 persones infectades que hi ha al país, la majoria són portadores del virus, concretament 58, mentre que les altres vuit han desenvolupat la sida.

tracking