Infraestructures

La Generalitat licita les obres del túnel de Tresponts

La intervenció afectarà la C-14, entre Organyà i Montant de Tost

La Generalitat licita les obres del túnel de TrespontsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, va valorar satisfactòriament l’anunci de licitació de les obres del túnel de Tresponts, entre Organyà i Montant de Tost, que va anunciar ahir el departament de Territori de la Generalitat mitjançant la publicació del procediment al Diari Oficial de la Generalitat.

Albert Batalla va considerar que aquesta és una notícia “històrica” per a la Seu i l’Alt Urgell, ja que el govern donarà resposta a una antiga reivindicació de la comarca, i que tothom se n’ha de felicitar. L’alcalde urgellenc va remarcar que és “una intervenció de gran envergadura, amb un pressupost de 47 milions d’euros i un temps d’execució de prop de 36 mesos, i d’una gran importància per a tots els que transitem per la C-14”.

Batalla va recordar que aquesta via “és la columna vertebral de la comarca des del punt de vista de la mobilitat i calia trobar una solució als despreniments que hi ha hagut al congost de Tresponts, situació que requereix un projecte de grans dimensions”. En aquest sentit, el també diputat al Parlament va subratllar el fet que “és segurament l’obra més gran iniciada per la Generalitat a tot el país els darrers deu anys”.

Des del departament de Territori van comunicar a l’ajuntament de la Seu que aquest procés de licitació es farà durant els primers mesos del 2017. Les previsions del govern també apunten que les obres s’adjudicaran durant el proper semestre i que començaran el segon semestre de l’any vinent. Sobre aquest punt, la conselleria va avançar que els conductors hauran de ser conscients que “durant força mesos caldrà conviure amb aquestes obres, que han de venir a resoldre definitivament aquest enclavament”.

Paral·lelament, Territori també va informar Albert Batalla que els primers dies del mes de gener ja es faran les actuacions d’urgència per evitar nous despreniments a la zona, amb una inversió total d’1,5 milions d’euros. Augmentaran les malles de protecció i s’estabilitzaran talussos en aquells indrets on s’ha detectat més caiguda de roques.

tracking