Turisme

L'arribada rècord de turistes es nota al comerç

Les estacions assenyalen que hi ha hagut molta afluència a les pistes però no donen xifres

L'arribada rècord de turistes es nota al comerçFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els comerciants es mostren optimistes per l’arribada de turistes al país, però de moment no volen valorar si s’han incrementat les vendes aquests dies fins que no acabi la campanya de Nadal.

“Hi ha bones sensacions”, va destacar al Diari Joan Babot, representant dels comerciants del Fener Boulevard. Babot va reconèixer que aquesta setmana, coincidint amb les rebaixes, les vendes han anat bé i que ens comencem a recuperar de la crisi econòmica. “De mica en mica anem pujant”, va ressaltar.

També és optimista Òscar Ramon, president de l’Associació de Veïns i Comerciants del Pas de la Casa. “Hi ha un increment”, va dir Ramon, tot i reconèixer que les vendes són similars a d’altres anys. En aquesta localitat, va relatar Ramon, depenen del turista francès i amb els atemptats del juliol de Niça va baixar l’arribada de visitants d’aquest país, però des que ha començat la festivitat nadalenca va assegurar que “s’està treballant bé”.

Per la seva part, Antoni Miralles, el director d’Andorra 2000, va manifestar que dimecres “hi havia molta gent, el pàrquing estava ple, però les compres, més o menys com l’any passat”.

Menys positiva va ser Susagna Venable, representant de l’Associació de Comerciants de l’avinguda Carlemany. “De moment la gent ve a esquiar i fa altres activitats, però esperem que l’afluència acabi repercutint en les compres els pròxims dies”, va assenyalar.

Des de les estacions d’esquí van confirmar que aquests dies hi ha hagut un increment de visitants a les pistes, tot i que van desestimar donar dades fins que s’acabi la campanya nadalenca. “Des del 27 fins abans de Reis són els dies àlgids de la temporada”, van dir des de Grandvalira. Des de Vallnord van explicar que, de moment, el 27 i 28 de desembre han estat els dies més forts de la temporada, mentre que s’espera que el cap de setmana baixi una mica perquè és Cap d’Any i a partir del dia 2 fins al 5 hi torni a haver una gran afluència d’esquiadors.

D’altra banda, des de Mobilitat van confirmar que ahir hi va haver retencions tant a l’hora de pujar com de baixada de les estacions. A més, es van registrar cues a la frontera francesa de 12.00 a 14.00 hores per entrar el país i de 14.00 a 19.30 per sortir, quan es van registrar 4,5 quilòmetres de cua. A la frontera del riu Runer les retencions van començar a les 10.40 hores i es van allargar fins a les 14.20 a la nacional 145, on la cua va ser fins a sis quilòmetres. Un cop al país, les cues es van allargar 3,5 quilòmetres fins a l’entrada a Sant Julià. A partir de les vuit hi va haver cues per sortir.

EL NOMBRE DE VISITANTS PUJA U N 14% AL NOVEMBRE

El nombre de visitants es va incrementar un 14,2% al novembre amb relació al mateix mes de l’any anterior, segons va informar ahir el departament d’Estadística en un comunicat. En concret, es van registrar un total de 155.022 turistes, que pernocten almenys una nit al Principat. Això suposa una variació positiva del 6,3% en comparació amb el mateix mes de l’any anterior. D’altra banda, van entrar a Andorra 361.353 excursionistes, que venen a passar el dia al país, una xifra que representa un augment del 17,9% respecte al novembre del 2015. Pel que fa al país de residència, el principal increment es va donar entre els visitants espanyols, que van ser un 20% més. A més, es va incrementar un 6,2% l’arribada de visitants francesos i un 16,9% els que venen d’altres procedències.

L'arribada rècord de turistes es nota al comerç

tracking