Sanitat

Govern i SAAS pacten no indemnitzar Quirze Font

L’executiu considera que hi ha motius perquè l’acomiadament sigui causal

Govern i SAAS pacten no indemnitzar Quirze FontARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern va trametre dimecres al Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) que l’acomiadament del director financer de l’hospital Quirze Font ha de ser causal i no se l’ha d’indemnitzar. L’executiu, segons diverses fonts properes al cas, considera que dins de l’auditoria interna que està analitzant les suposades irregularitats comeses durant el mandat de Lluís Burgués s’han d’extreure els elements per motivar la destitució de Font sense compensació econòmica. El SAAS hi està d’acord.

Tal com va avançar el Diari, el SAAS ja va decidir l’acomiadament de Font fa setmanes i tan sols mantenia el dubte respecte si se l’havia d’indemnitzar o no. La major part del consell directiu del SAAS, amb el ministre de Salut inclòs, eren partidaris d’abonar els 70.000 euros d’indemnització per un acomiadament no causal en entendre que només hi ha indicis, i no proves fefaents, de la responsabilitat de Font en algunes de les irregularitats que s’estan investigant. La reunió de dimecres passat entre l’executiu i el SAAS ja va tenir un altre tarannà i l’organisme sanitari comparteix el posicionament de no indemnitzar-lo perquè l’auditoria interna presenta signes d’aportar motius per a un acomiadament justificat.

L’executiu és conscient de la repercussió dins del món polític, sanitari i de la ciutadania en general si s’acaba indemnitzant Font després dels múltiples casos en què hi ha sospites. L’executiu ja va portar a la fiscalia l’anàlisi de les actuacions del SAAS i ara s’està en espera que el ministeri públic decideixi si hi ha o no indicis de delicte i quins càrrecs hi podrien estar involucrats.

tracking