transport

Els taxistes volen un increment de tarifes equivalent a l'IPC si és positiu

L’ATA demanarà que no es convoquin més exàmens per autoritzar a conduir un taxi

Els taxistes volen un increment de tarifes equivalent a l'IPC si és positiuARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El col·lectiu de taxistes està pendent de mantenir una reunió amb el Govern per parlar de la revisió de tarifes i esperen que ara que s’ha cobert la vacant de Jordi Alcobé i depenen del titular d’Ordenament Territorial, Jordi Tor­res, la trobada no es retardi per actualitzar preus i aplicar-los els mesos de més negoci, que són la temporada d’hivern. La intenció de l’Associació de Taxistes és “proposar si l’IPC és positiu que s’incrementin almenys l’IPC”, explica el relacions públiques de l’entitat, Josep Lluís Donsion en una entrevista a COPE Andorra-AD Ràdio, que argumenta que “fa tres o quatre anys que no pugem tarifes perquè estem tots en crisi i entenem que no es poden apujar però si és positiu ho demanarem”.

Donsion valora que la tarifa de 2,55 euros vigent per la baixada de bandera “està bé i està comparada”, ja que assenyala que a Barcelona el preu és inferior “però la trampa la fan amb el quilometratge, perquè quan circules es compta en metres i allí és molt més alt, i al final del recorregut surt més car però està més camuflada perquè el client el que veu és la baixada de bandera”.

Una altra de les reivindicacions que l’ATA vol plantejar al Govern és la limitació del nombre de persones qualificades com a taxistes. Donsion recorda que per portar un taxi és necessari tenir els permisos de conduir corresponents i a més passar un examen que convoca el ministeri i que, assegura, “l’acostuma a aprovar tot­hom i se’n fan un o dos per any”, i han estat la via escollida per moltes persones que es van quedar a l’atur els anys més durs de la crisi “potser perquè el sector dels transports és dels més fàcils per reciclar-se” i entrar al mercat laboral. El representant de l’ATA afirma que demanaran a l’executiu “que es deixin de fer exàmens de taxistes perquè al final mitja Andorra tindrà carnet de taxista”, i xifra en un mig miler les persones que ara mateix tenen l’autorització per portar un vehicle de transport de passatgers, “i el mercat no dona per a tant” perquè cada any s’hi presenten unes seixanta persones.

Donsion es queixa que en set anys s’han incorporat una vintena de taxistes nous, i que tot i tenir l’autorització, després “cadascú s’ha de buscar la vida” perquè el que ha provocat és que hi hagi més gent conduint un taxi com a assalariat. Reclama que es compleixi la normativa, perquè “quan et treus l’examen tens 3 anys per començar, i si no has exercit en aquest termini s’invalida però no se n’està anul·lant ni un”.

tracking