Consell General

Baró destaca la feina "notable" que ha fet la comissió especial de vigilància

El president del grup parlamentari demòcrata ha destacat que s'estan duent a terme "línies de treball interessant"

Membres de la Comissió Especial de Vigilància i Prevenció de Risc per a l'Estabilitat Financera durant la darrera compareixença de Toni MartíANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del grup parlamentari demòcrata i també de la Comissió Especial de Vigilància i Prevenció de Risc per a l'Estabilitat Financera, Ladislau Baró, ha destacat el fet que la feina feta fins ara en el si d'aquesta comissió hagi estat "notable" i que s'estiguin duent a terme "línies de treball interessant". D'aquesta manera, ha fet esment a unes "conclusions interessants" pel que fa a la feina de "prospecció i de diagnosi" i també a les enquestes que s'estan duent a terme. Ha recordat que ja es porten moltes compareixences i que l'objectiu és que es pugui aportar "llum" a un procés que ha estat "força complicat per a Andorra".

Quant a les línies de treball, ha destacat la feina feta al voltant del tercer pagador avaluant la vinculació que hi podria haver amb el Fons Monetari Internacional o amb organismes europeus.

Pel que fa a la compareixença aquest dijous del president del consell d'administració i de la directora general de l'INAF, Raül González i Maria Cosan, al davant de la comissió, Baró ha destacat que "s'aportarà llum en funció de les preguntes que facin els consellers" i ha afegit que pel que fa al bloqueig de la renda variable, és una qüestió que s'està "dirimint" i sobre la qual hi pot haver algunes reserves per part de l'INAF tot i que ha recordat que en el futur hi pot haver més compareixences. De fet, ha avançat que segurament caldrà habilitar dies els mesos de gener i febrer, quan es podria també produir la compareixença novament del responsable de la Uifand.

Des del Partit Socialdemòcrata, Pere López ha destacat que la d'aquest dijous serà una compareixença important i que ha de servir per aclarir "certes informacions" ja que sembla que la situació sobre la renda variable dels clients seria "més greu" que la que va explicar la setmana passada el ministre de Finances en seu parlamentària a preguntes del PS. Des de Socialdemocràcia i Progrés, Víctor Naudi ha recordat aquest problema amb la renda variable i que això demostraria que les "coses no s'han fet tant bé" com pretén la majoria.

tracking